De bästa restaurangerna i världen. Ta reda på var de ligger och vad de är kända för!

Najlepsze restauracje Warszawa

De bästa restaurangerna i Polen och världen. Se vilka platser som har erövrat de största gourméernas kulinariska smak. Vad påverkar framgången för de bästa restaurangerna? Låt oss ta reda på det!

De bästa restaurangerna i världen: Noma

Den danska restaurangen Noma i Köpenhamn öppnade 2003 och utsågs till världens bästa restaurang 2021. Namnet är en kombination av orden ”nordisk”-”Nordic”- och ”mad”-”food”. Restaurangen har sin berömmelse att tacka för sin egen tolkning av det skandinaviska köket. Besökare på restaurangen kan bland annat njuta av råa räkor med tång, serverade med rabarber och örter, samt marinerade och rökta vaktelägg och unga tallkottar i sirap. Förutom de utsökta rätterna är restaurangen känd för sin utmärkta service och varma atmosfär. Noma ligger i ett gammalt lagerhus vid vattnet i Christianshavn, en stadsdel i Köpenhamn.

Restaurang Asador Etxebarri

Restaurangen ligger i Atxondo i Baskien och är känd för sin mästerliga inställning till… barbecue. Nästan alla rätter, inklusive desserten, tillagas över öppen eld. Olika typer av ved, kol och, naturligtvis, eld används för att skapa rätterna. Här kan vi njuta av Palamósräkor, tomahawkstek och det bästa spanska vinet. Restaurangen Asador Etxebarri rankades 2019 på 3:e plats i omröstningen om världens bästa restauranger.

Restaurang Plaza Athénée i Paris

Plaza Athénée-restaurangen är känd för fans av TV-serien”Sex in the Big City” och är en annan pärla på den kulinariska drömkartan. Byggnaden där den berömda restaurangen och hotellet ligger ligger på Champs-Élysées. Och även om Alain Ducasse, den berömda kocken, lämnade restaurangen 2021, serveras fortfarande de mest utsökta franska rätterna här.

De bästa restaurangerna i Warszawa

Efter att ha vandrat runt bland världens berömda restauranger kan vi kolla in vilka platser som är värda ett besök i vårt hemland. Här är de bästa restaurangerna i Warszawa.

Restaurang Epoka i Warszawa

I den historiska byggnaden till Hotel Europejski i Warszawa, på 3 Ossolińskich Street, ligger den exceptionellt atmosfäriska Epoka. Vi börjar med restaurangens interiör, som imponerar med sin stil, känsla för detaljer och respekt för traditioner. Traditionella polska rätter finns också på menyn, men med innovationer som glädjer gästerna på denna plats.

Restaurangen utan namn

BezTytułu ligger på 16 Poznańska Street i Warszawa. Det är den perfekta platsen för foodsharing-entusiaster. Kocken är Piotr Ceranowicz, som bryr sig om variationen i rätterna, så menyn erbjuder något för alla smaklökar: pommes frites, tartar, men också sniglar och bläckfisk. Restaurangens varma, smakfulla och trevliga inredning bidrar också till smaken.

Restaurang Opasły Tom

Denna restaurang, som ligger på 9 Wierzbowa Street, utsågs 2020 av Wallpaper Magazine till en av de fem vackraste restaurangerna i världen. Restaurangens ägare, herr och fru Kręglicki, är måna om att menyn ska vara mångsidig – därför bjuder de in olika kockar att arbeta tillsammans med dem för att tillaga innovativa rätter från det polska köket. Den nuvarande invånaren i Opasłego Toma är kocken Konrad Kowalski.

De bästa restaurangerna i Krakow

När du åker till Krakow, förutom resplanen för turist- och historiska attraktioner, är det värt att utforska stadens kulinariska scen – för det finns definitivt ingen brist på smaksensationer här.

Restaurang med polskt kök ”Gąska”

”Gąska” ligger i stadsdelen Podgórze i Krakow, på Limanowskiego St. 1. Här kan du smaka på traditionell polsk mat med gåskött i huvudrollen, som serveras när det är som bäst och utan tvekan kommer att glädja sina älskare. Restaurangen serverar också andra polska rätter, inklusive potatispannkakor med olika pålägg. Här råder en vänlig, varm och familjär atmosfär som gör att gästerna gärna återvänder.

Restaurang förresten

På Juliusza Lea 16a ligger restaurangen ”By the way”, som serverar medelhavsmat. Gästerna på denna anläggning kommer att smaka italienska specialiteter med färska skaldjur i huvudrollen, men inte bara. Menyn innehåller en mängd olika sallader samt pasta och läckra desserter. Det här är den perfekta platsen att umgås med vänner, smaka på nya rätter och njuta av vin från restaurangens källare.

Stark restaurang

Innan vi går vidare till att diskutera de kulinariska specialiteterna på denna anläggning, börjar vi med dryckerna. Starka, som betyder vodka som lagrats på ekfat, är vad restaurangen är känd för. Dessutom hittar du också en mängd värmande exotiska tinkturer här. Köket i sig är främst traditionella polska rätter med utmärkt vilt, fläsk och fläsklägg. Starka ligger på 14 Józefa Street i Krakóws Kazimierz-distrikt.

Utan tvekan har varje stad i Polen en kulinarisk inrättning som man är stolt över. Vi har bara presenterat några av de mest intressanta förslagen för en kulinarisk resa. När man besöker städer och platser är det trots allt värt att sitta ner ett tag, koppla av och smaka på specialiteter som kommer att ge en ny smaksensation till vår resa.

De bästa restaurangerna i Wrocław

Om du letar efter den perfekta restaurangen för att tillbringa en speciell kväll i staden Wrocław, är du på den perfekta platsen. Wrocław är en stad som erbjuder många alternativ av lokala restauranger som är perfekta för en romantisk kväll eller för att träffa vänner. Vi presenterar de bästa restaurangerna som Wroclaw har att erbjuda och som garanterat kommer att göra dig nöjd.

Ragu Pracownia Makaronu

Ragu är den perfekta platsen för pastaälskare, i alla former! Restaurangen ligger nära den botaniska trädgården och serverar sina gäster de bästa specialiteterna från medelhavsköket. Här hittar du bland annat tryffelgnocchi, ravioli med rostad jams, spaghetti med burrata, läckra desserter, pudding med salt karamell, crème brûlée och mycket mer.

Ragu ligger i Wrocław på 34a Sienkiewicza Street.

La Maddalena

Detta är en exklusiv restaurang som är idealisk för dejter, affärsmöten och allt annat du önskar omgiven av en raffinerad interiör och utmärkt mat! I detta europeiska kök kommer vi att kunna njuta av många, varierade rätter som: grisnacke, bläckfisk, speltravioli och sötsaker, inklusive: fondant, panna cotte och kokosnöt cheesecake.

La Maddalena ligger i Wrocław, på 1a Pomorska Street.

Mat- och trädgårdsverkstad

Food and Garden Workshop är den perfekta platsen för alla som älskar läckra rätter med minimala ingredienser. Oroa dig inte – det är rejäl minimalism, så du kommer inte att gå hungrig därifrån. Och vad kan du äta? På menyn finns bland annat bifftartar, fläskkarré från vildsvin, tagliatelle, glass och kakor.

Restaurangen ligger på 5 Niedźwiedziej Street i Wrocław.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *