Digitala nomader, vilka är digitala nomader och hur lever de?

cyfrowy nomada

Digital Nomad är ett begrepp som är en kombination av den moderna tiden och den traditionella termen för folkgrupper som lever en nomadisk livsstil. Nomaderna flyttade från plats till plats i jakt på bättre levnadsvillkor. Den digitala nomaden kan ge associationer till nomaderna från spelet Cyberpunk, vilket inte är en så avlägsen association. Vem är den digitala nom aden och hur lever han? Det kan du ta reda på i vår artikel.

Artikel i samarbete med ADwave.eu – SEO Zielona Góra

Digital Nomad – Digital Nomad vem är han?

Den ursprungliga nomaden, som vi nämnde, förde en nomadisk livsstil för att hitta en plats med bördig jord, tillgång till vatten och mat. När de hade använt platsen, t.ex. skördat frukt, skaffat djur och material, flyttade de vidare. Digitala nomader arbetar på ett liknande sätt. Deras enda beständighet är behovet av tillgång till internet, och tack vare modern teknik blir de inte bundna till sin plats. De arbetar och bor på många platser i världen och tack vare tekniken har de tillgång till många verktyg, men också möjlighet att kommunicera med människor från hela världen. Avstånd är inget problem för dem. Digitala nomader tillbringar månader på resande fot – de arbetar online, de bloggar, de är influencers, konsulter som inte behöver ett kontor. Världen är deras kontor, och de arbetar oftast där de vill. Många ser fram emot att få möjlighet att resa, på semestern eller som pensionär. Digitala nomader reser och arbetar helt enkelt genom att vara sin egen chef. Förutsättningen för deras verksamhet är tillgång till internet, och deras arbetsplats kan vara ett café, ett bibliotek och många andra platser där det finns tillräckligt med utrymme för att de ska kunna arbeta. De kombinerar nöjet att utforska nya platser med sitt arbete. Det är inte ovanligt att deras arbete är direkt relaterat till att lära sig om länder, olika kulturer och intressanta människor.

Digital nomad hur tjänar man på att resa?

Kan vem som helst vara en digital nomad? Ja och nej. Framför allt är det en fråga om individuella förmågor, beredskap för förändring, entreprenörskap, förmåga att kommunicera, önskan att resa och arbeta, men också att utöva ett yrke som främjar detta. Vad är den digitala nomadens yrke?

 • copywriters
 • Programmerare
 • Grafiska formgivare
 • Redaktörer
 • Bloggare
 • Vloggare
 • Influencers
 • Fotografer
 • Översättare av främmande språk
 • lärare i främmande språk
 • SEO-specialister
 • Specialister på sociala medier
 • Journalister
 • Resenärer
 • Coacher
 • Illustratörer

Listan över yrken kommer säkert att utökas ytterligare med tiden. Fler och fler företag erbjuder sina anställda distansarbete, så även ett vanligt kontorsjobb som utförs online kan ge möjlighet att bli en digital nomad. Personliga preferenser och beredskap för förändring är dock de viktigaste faktorerna.

Digital nomad – fördelar med denna livsstil och detta arbete

Vilka är fördelarna med att vara en digital nomad? Utan tvekan är det den frihet och frihet som kommer med att kunna arbeta på distans där du väljer, och vid den tidpunkt du väljer. Här finns inga standardtider mellan 8 och 16, utan den digitala nomaden styr över sin egen tid och kan vara mer effektiv under de 4 eller 6 timmar som han arbetar än om han hade gjort det hela dagen på kontoret. En annan fördel med att arbeta som en modern nomad är högre löner. Men här krävs ytterligare färdigheter, såsom mycket goda kunskaper i främmande språk, kommunikationsförmåga, investeringar i marknadsföring, erkännande av miljön och helt enkelt agerande. Att arbeta med utländska kunder ger möjlighet att tjäna mer än en cybernomad som bor i New York och arbetar med kunder från Polen. Dessutom väljer nomader ofta att tjäna pengar i en valuta som är starkare än valutan i det land där de tillfälligt bor. Därför väljer nomader ofta Thailand eller andra asiatiska länder, men tjänar där t.ex. i dollar. Detta gör att de kan leva under bekvämare förhållanden och de kan använda de pengar de tjänar för att ytterligare utforska landet.

Nackdelar med digital nomad!

Trots de många fördelarna med att arbeta som digital nomad finns det också nackdelar. En är den eventuella känsla av ensamhet som kommer med att vara borta från hem och vänner. Alla har inte lätt för att anpassa sig till nya platser och träffa främlingar. Att leva ensam är naturligt för vissa och mycket svårt för andra, så den här typen av arbete är tillägnad dem som inte är rädda för ensamhet. En annan nackdel med digitalt nomadarbete är bristen på stabilitet. Det är ett ständigt resande och byte av plats, miljö och ofta kultur och sedvänjor. Denna livsstil hindrar också möjligheten att bilda familj och upprätthålla relationer, även om den samtidigt inte utesluter detta. Dessutom måste den digitala nomaden investera i utrustning av rätt kvalitet, till en början kan det verka som en stor utgift att köpa en bra bärbar dator för att uppfylla sina behov. Det finns företag som köper tillbaka bärbara datorer efter leasingperioden och säljer dem i sina butiker. På så sätt kan kunden köpa enheten upp till 70 % billigare än i en traditionell butik.

Att vara digital nomad är ett fascinerande yrke, men det passar inte alla. Men om du har de färdigheter, det yrke och den lämplighet som beskrivs i artikeln kan du kombinera ditt jobb med dina resor och din passion för frihet. Det är inte för alla ett livslångt jobb, det är inte ovanligt att nomader så småningom bestämmer sig för att bosätta sig på en viss plats, men under årens lopp drar de nytta av den flexibilitet som denna livsstil medför.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *