Har du ingen idé för vintersemestern? Vad sägs om de italienska bergen!

A może włoskie góry?!

Skolloven var i full gång i vårt land fram till nyligen, och det innebar ett perfekt tillfälle att åka skidor och snowboard med hela familjen eller en grupp vänner. Nu när barnen har gått tillbaka till skolan kanske du vill tänka på dig själv!

Det råder ingen brist på berg i Europa, där du hittar välpreparerade backar och mysiga bergsstäder med bekväma hotell och pensionat. Vårt val föll på de italienska Dolomiterna, närmare bestämt orten Cortina d’Ampezzo.

Artikel i samarbete med Scandinavia

Vad sägs om de italienska bergen!
Vad sägs om de italienska bergen!

Staden ligger i en vacker sänka som på alla sidor omges av de höga Dolomiterna, med bergsmassiven Tofana och Cristallo som reser sig över 3 200 meter över havet. Centrum består av tätt byggda alphus med många pensionat, hotell och restauranger som serverar lokala delikatesser. Huvudgatan, Corso Italia, följer en kurva och kantas av mängder av turister från många länder. Det råder naturligtvis ingen brist på butiker och pubar längs denna gata. Bland den täta bebyggelsen utmärker sig barockkyrkan Santi Filippo e Giacomo på stadens största torg.

Området erbjuder backar för både nybörjare och erfarna skidåkare, för de förstnämnda rekommenderar vi området nedanför Tofana, något svårare är backarna på Ra Valles-platån, i Cortina kan du också åka nerför den svarta backen, där världscuptävlingar anordnas. Det går sku-bussar mellan de olika bergsmassiven, och en av dem tar dig till Passo Falzarego. I närheten av passet finns det magnifika skidområdet Monte Lagozuoi med toppen med samma namn på en höjd av 2 752 m. En linbana tar dig till toppen, och en byggd terrass gör att du kan beundra en del av Dolomiterna med de högsta topparna Marmolada och Civetta. En riktig raritet är pisten mellan vertikala klippor som leder från Monte Lagazuoi mot Passo Falzarego, och för fans av pulkaåkning finns det också en kälkbacke och ett curlingspel, dvs att glida med en sten ”järn” till ett mål och borsta isen för att förbättra glidet.

Italienska berg
Italienska berg

För en härlig skidresa till Dolomiterna är det viktigt att förbereda sig i förväg, för det första naturligtvis resan, med bil eller så kan du utnyttja vinterflygbolagens erbjudanden, och för det andra boendet, hotell kan kontrolleras och bokas online. En mycket viktig sak att ta hand om innan du åker på skidresa är reseförsäkring, som skyddar dig först och främst i händelse av en olycka mot medicinska kostnader, och även vår skidutrustning i händelse av skada eller stöld.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *