Kobido massage – en naturlig lyftning

Masaż Kobido

Kobido-massage är ett utmärkt alternativ för dem som vill förbättra ansiktets utseende, samt slappna av och minska muskelspänningar. Behandlingen är en naturlig ansiktslyftning eftersom inga konstgjorda preparat används, förutom de oljor som används under massagen. Det ger inte bara visuella förbättringar av vårt ansikte, utan förbättrar också vårt humör och gör att vi kan slappna av och minska stress. En holistisk syn på hälsa är karakteristisk för kinesisk medicin, därför har Kobido-massagen många fördelar för vår kropp – och inte bara förskönande.

Kobido-massage – den japanska hälsokonsten

Kobido-behandlingen har sitt ursprung i japanska traditioner och kinesisk medicin. Den anses vara en av de äldsta massageformerna i världen, med anor från 1400-talet. Kobido-massagen är en ritual där varje del av behandlingen har en specifik sekvens. Detta säkerställer att behandlingen utförs korrekt och effektivt. Behandlingen utförs manuellt och bearbetar musklernas djupare lager genom intensiva och specialiserade rörelser, vilket leder till ett flöde av Qi-energi i ansiktet med en lyftande effekt som följd. Behandlingen utförs främst i ansiktet, men ibland även på halsen och runt axlar och dekolletage.

Hur ser en Kobidobehandling ut?

Massagen är en form av hälsoritual, så den utförs enligt en specifik sekvens:

  • Avlägsnande av smink och rengöring av huden.
  • Djup vävnadsmassage – denna del utförs torrt, dvs. utan oljor. Den hjälper till att släta ut rynkor och tar bort spänningar i ansiktsmusklerna.
  • Den djupa vävnadsmassagen slappnar av och gör huden mjukare, vilket förbättrar hudtonen.
  • Lymfdränage – gör att lymfan kan flöda fritt, vilket eliminerar svullnader och minskar mörka ringar under ögonen.
  • Lyftande – den lyftande delen är den mest intensiva delen av massagen. I detta fall kan obehag uppstå på grund av mycket snabba handrörelser och klämning av huden, med fingrarna, av den person som utför massagen.
  • Akupressur – tryck på specifika punkter i och runt ansiktet, vilket samtidigt gynnar de inre organen.

En fullständig behandling tar ca 80 minuter.

Kobido massage - en naturlig lyftning
Kobido-massage – ett naturligt lyft. Foto: canva.com

Kobido massage – effekter

Behandlingen har ett antal fördelaktiga effekter. En av dem är ren och skär avslappning och djup avslappning, vilket är bra för ditt humör. Den lugnar också ner dig och får dig att tänka på annat än det hektiska vardagslivet. Men framför allt ger behandlingen synliga förändringar i ansiktet. Genom att eliminera muskelspänningar hämmas uppkomsten av rynkor i ansiktet. Den minskar också de synliga effekterna av hudens åldrande, förbättrar hudtonen, påverkar kollagen- och elastinproduktionen och förbättrar ansiktets ovala form. Det bidrar till bättre hudregenerering och minskar effekterna av bruxism, samt avlägsnar toxiner. Dessutom lindrar det huvudvärk, nacksmärtor och förbättrar synen. Massage kan användas i alla åldrar. För yngre människor hjälper det till att bibehålla hudens fasthet och elasticitet. För äldre personer har massage ett antal fördelar som är synliga för blotta ögat och som beskrivs i stycket ovan.

När bör du inte få denna behandling?

Trots sina många fördelar bör Kobido-massage inte utföras vid dermatit, febrila tillstånd, vaskulär hud, akut akne, sår och skrubbsår samt vid obehandlat högt blodtryck.

Hur ofta bör jag få Kobido-massage?

Fördelen med behandlingen är att de första effekterna kan ses efter den första massagen. I början är det dock lämpligt att massera en gång i veckan i ca 12 veckor för att befästa effekterna. Senare kan man göra det mycket mer sällan, en gång i månaden eller varannan månad. Detta bibehåller de tidigare effekterna. Det är inte rekommenderat att utföra behandlingen själv hemma. Kobido-massage är en av de svåraste behandlingarna att utföra och kräver inte bara manuell fingerfärdighet utan också en adekvat kunskap om kopplingarna i människokroppen. Det är därför värt att lämna det till proffsen.

Kobido-massage är ett mycket bra alternativ för den som inte vill befatta sig med att försköna sin kropp med en skalpell, men som är angelägen om att se yngre ut. Den behandling vi har beskrivit är en naturlig metod för att minska stress och förbättra det allmänna välbefinnandet och hudens utseende. Även om det är en av de äldsta massageformerna i Polen, har den precis blivit populär och är på väg att bli ett permanent erbjudande på många spa- och hälsocenter.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *