Kronchakrat, eller Sahasrara – andlig utveckling

Siódma czakra

Få av oss kan känna tillkronchakrat eller Sahasrara eftersom det är ett mycket avancerat stadium av andlig utveckling. Många tror att kronchakrat är det sista chakrat vi kan uppnå, men det är inte sant. Sahasrara är ett chakra som bara är tillgängligt för dem som har nått en hög nivå av medvetenhet och meditation. Det är det chakra som förbinder oss med Gud eller det absoluta medvetandet.

Vad är kronchakrat – sahasrara?

Kronchakrat, eller Sahasrara, är det sjunde och högsta chakrat i vårt energisystem. Detta chakra anses vara andlighetens centrum, eftersom det tillåter oss att gå bortom våra vardagliga upplevelser. Det är beläget på toppen av vårt huvud och är kopplat till universum.

Kronchakrat är ett chakra som öppnar sig uppåt och låter oss nå ett tillstånd av medvetande på en högre nivå. Det ger tillgång till andlig kunskap och visdom, och låter oss uppfatta oss själva som ett med hela universum.

Kronchakrat har färgen lila eller vitt, vilket symboliserar kunskap, visdom och mångsidighet. Kronchakrat förknippas med lotusblomman och är en symbol för att uppnå andlig fulländning.

Med kronchakrat kan vi öppna upp för nya andliga dimensioner och se sambandet mellan det materiella och det andliga. Vi kan också övervinna begränsningar som finns i vårt sinne och våra kroppar. Genom att avblockera kronchakrat kan vi avblockera energiflödet i vårt energisystem.

Att arbeta med det tredje ögats chakra – vad är det ansvarigt för i vår kropp?

Det tredje ögats chakra är ett av de sju chakrasystem som finns i vår kropp. Det är beläget på toppen av huvudet, mellan ögonbrynen. Det är omgivet av energi, som kallas kronchakrat. Dess färg är violett eller vit. Dess huvudsakliga syfte är vår förbindelse med det högre jaget och vårt högre jag.

När detta chakra är aktivt tillåter det oss att öppna upp för högre medvetande. Det låter oss ansluta till en känsla av enhet och ger oss förmågan att uppfatta verkligheten på ett sätt som inte var möjligt tidigare.

För att låsa upp kronchakrat, rikta din uppmärksamhet mot andningsövningar och asanas. Du kan också fokusera på meditation och energiarbete. Det är viktigt att det blockerade kronchakrat får flöda fritt med energi.

Att arbeta med det tredje ögats chakra är mycket viktigt eftersom det gör att vi kan bli mer medvetna om vårt eget centrum. Det gör att vi kan nå ett tillstånd av högre medvetande. Det kan också hjälpa oss att uppnå en känsla av enhet och låta oss uppfatta verkligheten på ett helt nytt sätt.

Meditation, yoga och affirmationer – eller hur man låser upp kronchakrat

Här är några sätt som kan hjälpa till att låsa upp kronchakrat genom meditation, yoga och affirmationer:

Meditation:

 1. Hitta en lugn och fridfull plats där du kan sitta i lotusställning eller på en stol.
 2. Slut ögonen och koncentrera dig på din andning, fokusera på luften som kommer in och lämnar din kropp.
 3. Föreställ dig att energin stiger från basen av din ryggrad till ditt huvud, öppnar och avblockerar kronchakrat.
 4. Visualisera en ljusstråle som kommer genom ditt kronchakra, renar och läker hela din kropp och ditt sinne.
 5. Tillåt dig själv en stund att meditera och fokusera på andlig tillväxt, intuition och högre medvetande.

Yoga:

 1. Utför ”Solhälsningen” (Surya Namaskar) – en serie med 12 asanas som stimulerar energin i kroppen och låser upp chakrana.
 2. Utför ”Månens hälsning” (Chandra Namaskar) – en serie av 14 asanas som associerar till kronchakrat och hjälper till att låsa upp det.
 3. Utför ”Padmasana” eller ”Siddhasana” (meditationsställningar), som hjälper till med koncentrationen och öppnar kronchakrat.
 4. Utför ”Sirsasana”-positionen (huvudposition), som stimulerar blodflödet till huvudet och hjälper till att frigöra kronchakrat.

Affirmationer:

 1. Jag är ett med universum och ansluten/ansluten till den andliga källan.
 2. Jag är öppen för min intuition och för visdom som är högre än min egen.
 3. Det finns en högre makt som arbetar i mitt liv som leder min andliga utveckling.
 4. Jag låter min intuition vägleda mitt liv och fatta kloka beslut.
 5. Jag är helt öppen/öppen för andligt uppvaknande och utveckling.
 6. Min kronchakra är öppen och renad och energi flyter fritt genom min kropp och själ.
 7. Mitt fokus är på andlig övning och utveckling, vilket hjälper mig att uppnå enhet med en högre makt.
 8. Jag tackar den andliga källan för den vägledning och visdom som hjälper mig på min andliga väg.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *