Sakrala chakrat – sexualitet och vitalitet

Czakra sakralna

Sakralchakrat är ansvarigt för sexualitet och vitalitet. Det är beläget i nedre delen av buken, under naveln. Det är gult eller orange till färgen. Sakralchakrat är källan till sexuell och kreativ energi. Det är ansvarigt för de kreativa krafterna i våra liv. Det är länken mellan kroppen och själen. När chakrat är öppet kan vi leva fullt ut, uttrycka vår sexualitet och kreativitet. När det är blockerat kan vi känna oss deprimerade och sakna energi.

Vad är det sakrala chakrat och vad är det ansvarigt för?

Sakralchakrat, även känt som det andra chakrat, är ett yogaelement som ansvarar för att läka och balansera energin i den fysiska kroppen. Det är ansvarigt för det korrekta flödet av energi, såväl som sexualitet och kreativitet.

Det sakrala chakrat är beläget i navelområdet, vanligtvis i nivå med korset och dess färg är orange. Det är det centrum som möjliggör det fria flödet av energi i kroppen och gör det möjligt för oss att njuta av hälsa och tillfredsställelse.

De viktigaste organen som det sakrala chakrat ansvarar för är njurarna, urinblåsan, könsorganen och tarmarna, men det påverkar också matsmältningssaften och den metaboliska aktiviteten.

När det gäller känslor påverkar detta chakra vår självkänsla, liksom vår uppfattning om kön. Energinivån i det sakrala chakrat kan vara antingen för hög eller för låg. Överaktiv betyder för mycket känslighet för sexuell och sensuell energi, och blockerad betyder för lite känslighet inom dessa områden.

Yogapositioner, meditation, affirmationer och en månsten kan användas för att öppna det sakrala chakrat. Du kan också använda energiterapi för att förbättra ditt humör och uppleva sensoriska njutningar.

Det sakrala chakrat är relaterat till elementet vatten och påverkar vår frihet och öppenhet gentemot vår kropp. Dess verkan gör att vi kan ha ett ordentligt flöde av energi genom hela kroppen, vilket i sin tur leder till bättre fysisk och mental hälsa.

Hur avblockerar man det sakrala chakrat?

Att avblockera det sakrala chakrat är ett viktigt steg i vår andliga resa. Det sakrala chakrat kallas också Swadhisthana och är beläget under naveln i orange. Det är ansvarigt för vår känsla av sexualitet och är kopplat till könsorganen. Ett fungerande sakralt chakra ger oss ett fullt flöde av energi och är korsningspunkten för de andra stora chakrana. När det sakrala chakrat är balanserat säkerställer det ett korrekt flöde av energi i vårt energisystem och i våra organ och vätskor i kroppen.

För att avblockera det sakrala chakrat är det bäst att fokusera på metoder som hjälper oss att utforska och acceptera vår sexualitet. Vi kan börja med meditation, fysiska övningar som yoga eller andra asanas för att hjälpa oss att harmonisera energin i vår kropp och i chakrat, och uppmuntra acceptans av vår kropp. Vi kan också använda olika avslappningstekniker, som att titta på den nedgående solen, för att hjälpa oss att blockera energin i vår kropp.

Om vi upplever en obalans i vårt sakrala chakra kan vi använda sexterapier för att hjälpa oss att förstå och acceptera vår sexualitet och känna oss mer bekväma i våra kroppar. Detta kommer också att hjälpa till med sexuell tillfredsställelse.

Ibland kan vi behöva stöd från en tredje part, t.ex. en terapeut, som kan hjälpa oss med problemet för att låsa upp det sakrala chakrat. Detta kommer att hjälpa oss att blockera energierna i vårt energisystem och öka energiflödet i det andra chakrat. På detta sätt kommer vi att kunna utnyttja kraften i vårt sakrala chakra fullt ut och dra nytta av dess vitala energi.

Affirmationer och meditationer med det sakrala chakrat

Affirmationer och meditationer med det sakrala chakrat är ett utmärkt sätt att återfå inre balans och hälsa. Det sakrala chakrat är beläget mellan våra höfter, precis ovanför våra könsorgan. Det är den plats där vår vitala energi och kreativitet känns starkast. Om du vill stärka ditt sakrala chakra är affirmationer och meditationer ett bra sätt att göra det.

Affirmationer är positiva uttalanden som du kan upprepa för att förstärka positiva känslor. Du kan hitta på egna affirmationer eller använda redan existerande. Exempel på sådana affirmationer är: ”Jag är ren i sinnet och ren i hjärtat”, ”Jag uttrycker kärlek och förståelse för mig själv”, ”Mitt liv är fullt av skönhet och glädje”.

Meditation är ett utmärkt sätt att uppleva harmoni och enhet med sig själv. Det är också ett utmärkt sätt att få bättre sömnkvalitet, stärka immunförsvaret, lindra stress och förbättra det allmänna välbefinnandet. För att stärka det sakrala chakrat kan du använda ädelstenar som karneol, rosenkvarts eller malakit. Lägg en av dessa stenar i fickan eller håll den i handen under meditationen. Du kan också föreställa dig ett starkt orange ljus i ditt sakrala chakra. Upprepa affirmationerna, koncentrera dig på andningen och njut av de underbara känslorna.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *