Skönhetens kraft i kampen mot sjukdomar

Siła piękna w walce z chorobą

Ett projekt av Stiftelsen för ett vackrare liv och Coty

Foundation for a More Beautiful Life, som hjälper kvinnor som genomgår cancerbehandling, och Coty, som sedan länge stöder stiftelsen, presenterar en serie sminkövningar med stiftelsens avgifter för att gemensamt stödja cancerpatienter och förstärka kraften i deras skönhet i kampen mot sjukdomen.

Skönhetens kraft i kampen mot sjukdomar
Skönhetens kraft i kampen mot sjukdom

En viktig utgångspunkt för projektet som skapats av stiftelsen och Coty är att förstärka budskapet: Det är möjligt att se vacker ut trots sjukdom och må bättre på grund av det. Smink kan få dig att må bättre, med bara en lätt framhävning av ögonen, rouge på kinderna, läppglans eller läppstift i en läcker färg. Under kemoterapi glömmer vi ofta bort kosmetika, som så enkelt kan lyfta vårt humör, tillföra kvinnlighet och dölja skavanker. Läkaren talar om en hälsosam livsstil, men nämner inte att ett streck i stället för saknade ögonbryn kan göra underverk! -säger Małgorzata Dogoda, en av stiftelsens anställda som deltog i projektet.

Eryka Sokólska, en make-up artist som är knuten till Cotys make-up varumärke Max Factor, visar lösningar för att framhäva skönhet å ena sidan och täcka över ojämnheter som orsakats av sjukdom å andra sidan. Du kan göra det själv hemma. Smink är en viktig del av kvinnors liv i allmänhet, men det spelar en särskild roll vid en så svår tid som cancer. I mitt arbete, men också i mitt privatliv, har jag mer än en gång haft att göra med kvinnor som under behandlingsprocessen ställdes inför ett antal problem både på det fysiska, skönhetsrelaterade området och på det psykologiska området”, tillägger Eryka Sokólska.

Handledningarna täcker de viktigaste sminkområdena ur cancerpatienternas synvinkel: hud, ögonbryn och ögonfransar. Den första delen av materialet handlar om hudfärg. Eryka Sokólska, med medverkan av Małgorzata Dogoda, en avdelning på Foundation for a More Beautiful Life, visar hur man använder smink för att ge lyster och färg till hud som till följd av behandlingen ofta är torr eller fet, spänd och med många missfärgningar. Serien i två avsnitt ger viktig information om hur man väljer och applicerar foundation, vilken concealer man ska använda för blemmor och vilken för mörka ringar under ögonen, och hur man skickligt konturerar ansiktet för att se vacker ut och därmed må bättre.

Stiftelsen More Beautiful Life har stött kvinnor som genomgår cancerbehandling i femton år genom att organisera vård- och sminkworkshops för dem på sjukhus i hela Polen. Detta underbara initiativ, med sin extraordinära terapeutiska kraft, hjälper dem att hantera de biverkningar av behandlingen som är relaterade till deras utseende. Dessutom ser det till att de fortfarande kan känna sig vackra och attraktiva. Workshopen återställer de påtagliga attributen för kvinnlighet under de svåra stunderna av cancerbehandling. Det är ett litet steg på vägen mot återhämtning, ett mellanspel i sjukhusrutinerna. Workshopen är också en chans att träffas i en kvinnogrupp, att komma bort från vardagen för en stund. För att fortsätta med idén om stöd och definiera behovet av att nå ut till en ännu bredare grupp av kvinnliga patienter, inledde Foundation for a More Beautiful Life, tillsammans med Coty och varumärket Max Factor, som tillhör Coty, inspelningen av unika sminkhandledningar.

De förberedda sminkhandledningarna gör det möjligt för stiftelsen att nå kvinnliga patienter på sjukhus, vilket för närvarande är praktiskt taget omöjligt på grund av pandemisituationen, men öppnar också upp möjligheten att nå en mycket större grupp cancerpatienter i allmänhet. Jag hoppas verkligen att vi med detta projekt och det material som skapas som en del av det kommer att kunna nå många fler kvinnor, inte bara från vår stiftelse. Dessutom hoppas jag innerligt att detta tillvägagångssätt redan kommer att bli en tradition och ett nytt, kompletterande sätt att nå kvinnliga patienter” , säger Katarzyna Klatt-Koryszewska, samordnare för More Beautiful Life Foundation.

”Vi är stolta över att ha kunnat stödja stift elsenför ett vackrare liv i nästan 15 år, både ekonomiskt och i form av donerade produkter eller partnerskapsaktiviteter. Som en del av detta projekt producerar vi tillsammans med varumärket Max Factor en serie sminkhandledningar, inte bara för stiftelsens avgifter, utan också för cancerpatienter i allmänhet. Vi hoppas verkligen att detta projekt kommer att göra det möjligt för oss att stödja FPŻ:s verksamhet och öka dess räck vidd”, tillägger Aleksandra Kujawska, Senior Director Corporate Affairs CEE och Ryssland på Coty Polska.

Vilken förändring! – det är orden som kommer från munnen på de patienter som deltar i sminkworkshopparna. Detta är det bästa beviset på att de små förändringar i utseendet som kan göras med smink kan göra underverk. Och patientens leende och stolthet över sina nya ögonbryn eller utjämnade hy är drivkraften för att fortsätta. Smink får varje kvinna att känna sig attraktiv, särskilt vid sjukdom, det är en slags terapi genom vilken man kan återupptäcka sin skönhet. Att ta hand om sig själv, sitt utseende, gör att man känner sig helt enkelt vacker och feminin.

Małgorzata Dogoda och Anna Małek, som är stiftelsens anställda, deltog i evenemanget, som förberetts av stiftelsen Piękniejsze Życie och Coty. Make-upen gjordes av Eryka Sokólska – officiell makeupartist för varumärket Max Factor från Cotys portfölj.

Information om aktiviteterna under pandemiska förhållanden: det förberedda materialet genomfördes med särskilda försiktighetsåtgärder. Deltagarna och produktionsteamet testades för SARS-CoV-2-viruset, och alla testades negativt. En så kallad sanitär regim upprätthölls på inspelningsplatsen.

Om stiftelsen för ett vackrare liv

Programmet Piękniejsze Życie är den polska upplagan av det internationella projektet Look Good…Feel Better®. Det grundades i USA 1989 och är nu aktivt i 24 länder. Det hjälper kvinnor som genomgår cancerbehandling. Det är den enda CSR-aktiviteten inom hela kosmetikasektorn med en internationell karaktär. Föreningen och dess medlemsföretag tog initiativ till att starta projektet i Polen 2006 och var de enda som genomförde det fram till 2011. Vid den tidpunkten omvandlades projektet till den oberoende Beautiful Life Foundation, som förbundet fortfarande aktivt stöder.

Om Coty

Coty är en global ledare inom skönhetsindustrin med en portfölj av konsumentfavoriter inom färgkosmetik (som Max Factor, Bourjois, Rimmel och Miss Sporty), doft (som Gucci, Marc Jacobs, Hugo Boss och Calvin Klein) samt hårfärgning och styling (som Wella). Vårt företag har ett tydligt uppdrag: att utmana rådande definitioner och normer för skönhet, att främja och stödja äkthet och att hylla mångfald. För oss på Coty handlar skönhet inte om att anpassa sig till någon annans skönhetsideal, utan om att respektera mångfald och befria alla att stråla på sitt eget unika sätt.

Coty, tillsammans med sina varumärken, är engagerade i en rad sociala aktiviteter som är en integrerad del av deras hållbarhetsstrategi under parollen Beauty That Lasts.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *