Sladdlös dammsugare ranking. Vilken dammsugare ska jag välja?

Mężczyzna odkurza

En sladdlös dam msugare är en apparat som avsevärt kan förbättra vår boendekomfort och hålla vårt hem rent utan att behöva brottas med en kabel och ett teleskoprör. Vilken sladdlös dammsugare ska jag välja? Kolla in vår ranking!

Egenskaper för sladdlös dammsugare

Vad är skillnaden mellan en sladdlös och en traditionell dammsugare? Först och främst användarvänlighet. Sladdlösa dammsugare är utformade för att tjäna oss bäst, men också så att vi enkelt kan hitta en plats att förvara dem. Så att vi inte behöver vika ihop och vika ut dem vid och efter varje användning. Allt vi behöver göra är att ställa dem upprätt, vilket innebär att de tar upp minimalt med utrymme. De begränsas inte heller av kabelns längd, utan endast av batteriets arbetstid beroende på dess laddningsnivå. På den polska marknaden finns det främst påslösa dammsugare, som har en behållare vid handtaget som måste tas bort och tömmas när den är full. När du letar efter den bästa sladdlösa dammsugaren för dig, var uppmärksam på följande funktioner:

 • sugkraft,
 • den tid det tar att ladda batteriet helt,
 • batteriets drifttid.

Det är värt att notera att dessa tre aspekter är inbördes relaterade. En dammsugare med hög effekt kommer att påverka batteriets livslängd, så att det töms snabbare. En enhet med mindre effekt kan köras utan laddning under längre tid, men kanske inte är effektiv för att bli av med stora skräp. Vilken sladdlös dammsugare ska du välja? Kolla in vår ranking!

Rangordning av sladdlösa dammsugare

I vår ranking har vi beslutat att inkludera de bästa sladdlösa dammsugarna i olika prisklasser, med hänsyn till deras kraft, batteridrift och de extra funktioner som vissa av dem är utrustade med.

Städning av hushåll
rankning av sladdlösa dammsugare/ foto: canva.com

DYSON V11 Absolute Extra sladdlös dammsugare

Detta är en högkvalitativ apparat som är utrustad med en motor som snurrar 125 000 gånger per minut, medan dess stödjande 14-cyklonteknik genererar en kraft på 79 000 g. Det är därför en dammsugare med hög sugkraft. Detta påverkar dock batteritiden; enheten kan köras i 60 minuter, medan full laddningstid är 4,5 timmar. Dyson V11 Absolute Extra har dock ytterligare lägen: auto och eco, som förlänger batteritiden till upp till 120 minuter. LCD-skärmen inbyggd i enheten gör att vi kan hålla reda på statusen för vår dammsugare. I praktiken fungerar den mycket bra på en mängd olika ytor, tack vare en borste med styva nylonborst och även kolfiber. Som ett resultat klarar den mycket bra med mattor, samt samlar damm från hårda golv. Andra funktioner i denna modell inkluderar:

 • Filtreringssystem med 6 lager,
 • tack vare den hygieniska tömningsmekanismen behöver du inte röra vid smutsen,
 • den arbetar med en volym på mindre än 75 dB, så det är en tyst apparat.
 • Den säljs med en spaltborste, en mjuk dammborste, en elektrisk miniborste, en smutsborste och har en dammbehållare på 0,76 liter.

Det är dock en dyr apparat, med priser som börjar på £ 3,200.

Philips 8000-serie Aqua

Det här är en modell som inte bara dammsuger utan även rengör. Tack vare 2-i-1-fästet dammsuger den, moppar golvet, tar bort klibbiga fläckar och, som tillverkaren försäkrar, även bakterier. Batteriet på 25,2 volt har en drifttid på 80 minuter, med turboläge 35 minuter och laddningstiden är 300 minuter. Tack vare ett separat 360° svängbart tillbehör kan den endast användas för dammsugning och kan även användas som en handhållen dammsugare. Den levereras med ett extra filter, ett långt spaltmunstycke, en slang och en mjuk borste. Den har ett trippelfiltreringssystem och dammbehållarens kapacitet är 0,6 liter. Priset är 2 869,00 pund.

Xiaomi Mi handhållen dammsugare G10 (BHR4307GL).

Denna modell har ett energieffektivt batteri som drar en liten mängd ström i standby-läge och en försumbar mängd i viloläge. Den sladdlösa dammsugaren kan användas i upp till 65 minuter på en enda laddning, medan en full batteriladdning tar cirka 3,5 timmar. Den har fyra driftlägen som påverkar hur länge enheten kan användas på en enda laddning – standard, max, eco och auto. Manöverknapparna är placerade på handtaget. Den har också en moppfunktion och en 6 liters dammbehållare. Den elektriska borsten som den är utrustad med plockar effektivt upp svår smuts från mattor, till exempel hår. Denna modell väger bara 4 kg och har också en inbyggd LED-display som indikerar batterinivån. Bland funktionerna finns spaltmunstycke, dammborste och klädselborste. Den kan också fungera som en handhållen dammsugare. Trots sina många fördelar är dess sugkraft inte den mest effektiva, men kostnaden för denna modell är över £ 1,100, vilket utan tvekan är en fördel.

Dyson V8 Absolut

Denna mycket lätta modell väger bara 2,6 kg och har en hög sugkraft på 115 AW. Denna dammsugare tar så lång tid som 5 timmar att ladda helt och fungerar vid kontinuerlig användning i 45 minuter. Den har inte möjlighet att moppa samtidigt, men den kan också fungera som en handhållen dammsugare. Tack vare elektroborsten och den kraftfulla digitala motorn kommer den effektivt att hantera smuts. Denna enhet är utrustad med ett hygieniskt tömningssystem via en speciell spak. Den har också två effektlägen samt ett effektivt luftfilter. Den levereras med tillbehör som en mjuk borste och en mini power brush samt en dockningsstation för att förvara dammsugaren och ladda den. Detta är en utmärkt apparat med nackdelen av ett pris som börjar på £ 1 800.

Beko VRT61818VW sladdlös dammsugare

Detta är en mycket attraktivt prissatt modell – cirka 400-450 £. Sugförmågan är inte på den högsta nivån, men den kommer att fungera bra på krävande ytor. Den är lätt och kompakt och kan köras i 60 minuter med standardinställningar och 20 minuter i turboläge. Laddningstiden är 5 timmar. Den fungerar bra för rengöring av skrymslen och vrår och plana ytor. Den är utrustad med LED-lampor för att indikera apparatens status.

TEFAL Air Force Flex 360 TY9471

Denna apparat skiljer sig avsevärt från de modeller som hittills presenterats. Tack vare Flex-tekniken böjer sig dammsugaren så att spetsarna kan komma åt områden under möbler, så det finns inget behov av att böja sig eller sitta på huk. Den kan också användas som en handhållen dammsugare. Den har ett bra sugläge (den har en uteffekt på 100 AIR-watt), men är relativt högljudd – batteritiden är 35 minuter och full laddningstid är 3 timmar. Dess kostnad är cirka £ 900-1000.

Philips Speedpro Max FC6823/01

Detta är en tyst modell som klarar mycket bra med smuts, inklusive det som gömmer sig i hörn och under möbler. Dess ändamålsenliga användning utöver traditionell dammsugning av plana ytor är i skrymslen och vrår, vilket skiljer den från många andra modeller. Batteriet räcker i 20 minuter med turboladdning och 60 minuter i standardläge. Batteriets laddningstid är 5 timmar och medan enheten är igång får du meddelanden om batteristatus. Priset för denna sladdlösa dammsugare är cirka 1 400 £.

Electrolux Ergorapido EER7ALLRGY 2in1

Detta är en dammsugare för allergiker, men inte bara. Den är utrustad med ett allergifilter som fångar upp till 99,99 % av mikrodammpartiklarna. Dessutom tar den bort hår och mjäll på egen hand, tack vare den teknik den använder – så att vi inte behöver ta itu med denna obehagliga syssla själva. Med en knapptryckning avlägsnar det invändiga bladet fibrer och hår genom att på egen hand trycka in dem i dammbehållaren. Det uppladdningsbara batteriet möjliggör 48 minuters kontinuerlig drift av denna enhet. Den kan också användas som en handhållen dammsugare och är dessutom mycket bra på att rengöra golv. Priset är cirka 1 000 pund.

Bosch Athlet BBH62860

Denna modell är mycket effektiv för att ta bort smuts på nästan alla ytor, tack vare de högkvalitativa borstarna som ingår i denna modell. Batteritiden är 60 minuter och laddningstiden är 6 timmar. Fördelen är att du sällan behöver rengöra filtret och dammbehållaren. Priset för denna modell är över 1 000 £.

MPM MOD-33 sladdlös dammsugare

Den sista modellen i vår lista är en kombination av en sladdlös dammsugare, som klarar mattor och plana ytor, och en handhållen dammsugare. Den senare gör att du kan hantera mindre smulor, liksom när du dammsuger till exempel en bil. Tack vare de många tillbehören som ingår i dess kit kommer den att hålla vårt hem och lägenhet bekväma och rena. Denna lätta enhet kommer att hålla oss 30 minuter på en full laddning. Kostnaden för denna modell är cirka PLN 500.

Vilken sladdlös dammsugare ska jag välja?

När du väljer en sladdlös dammsugare finns det flera viktiga aspekter att titta på.

 • sugkraft,
 • vikt,
 • volym,
 • laddningstid,
 • batteriets livslängd,
 • ytterligare funktioner som moppning och handdammsugarläge,
 • byggkvalitet,
 • pris.

Sladdlösa dammsugare är mycket praktiska att använda och tar inte upp mycket utrymme. De är idealiska för hem och lägenheter, och frånvaron av kablar gör att de enkelt och smidigt kan nå alla rum. Var och en har olika funktioner, så det är värt att uppmärksamma vad du bryr dig mest om när du väljer en. Om du vill ha en dammsugare för vanliga rengöringsuppgifter och du vill ha ett lågt pris, kan du enkelt hitta en modell i prisklassen 400-500 PLN. Om du behöver köpa en multifunktionell enhet måste du räkna med dess högre kostnader, som till och med kan överstiga 3 500 PLN. Det är värt att ta hänsyn till batteriets livslängd, eftersom inte alla modeller är effektiva, och att laddas ur mitt i rengöringen kan vara irriterande – särskilt när laddningstiden är flera timmar. Utan tvekan är en annan fördel med sladdlösa dammsugare att de tar upp mycket lite utrymme – vi kan enkelt luta den mot en vägg utan att behöva vika eller vika ut den. Avsaknaden av påsar och filtreringssystemet gör det ännu enklare och mer effektivt att använda en sådan enhet. När du väl har valt en sladdlös dammsugare kommer du förmodligen inte att vilja gå tillbaka till traditionella modeller.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *