Stillasittande arbete? Ta hand om din rygg!

Dowiedz się jak zadbać o kręgosłup

Vardagens stress gör att vi glömmer vad som är viktigast. Ofta inser vi att vi faktiskt har gett vår kropp ett bra träningspass först när något börjar störa oss.

Ryggraden är basen

Vi får inte glömma att ryggraden tillsammans med lederna trots allt är grundelementen i vårt muskuloskeletala system, och utan den kan vi inte röra oss. Det är trots allt det system som ansvarar för även de minsta handlingar som utförs av vår kropp. Skador på ryggraden orsakar allvarliga begränsningar av vår rörlighet. Detta gör det ännu viktigare för oss att hålla den i god form, till exempel genom att utöva Kundaliniyoga.

Ta hand om din rygg!
Ta hand om din ryggrad!

Välj en bra klinik

Det är välkänt att varje plats består av människor, så när du väljer rätt klinik ska du vägledas av ryktet hos de specialister som arbetar där. Det är tillrådligt att centret specialiserar sig på innovativa metoder som ingriper så lite som möjligt i människokroppen. Kirurgi är den sista utvägen. Innan en professionell läkare fattar beslut om behandling bör han eller hon genomföra en detaljerad intervju med patienten, helst med stöd av en MRI-skanning och en röntgen av ryggraden. Mycket ofta är symtomen på olika sjukdomar likartade, så det finns situationer där patientens beskrivning av smärtan inte räcker för att ställa en korrekt diagnos. Läkaren bör inte spela på att vara klärvoajant. Först när han eller hon är säker på att diagnosen är korrekt kan han eller hon planera en behandlingsmetod och föreslå den för patienten.

Ryggsmärta – behandling

Förmodligen har alla lidit av ryggsmärta någon gång. Behandlingen av denna typ av sjukdom är vanligtvis en lång process, även om detta beror på typen av tillstånd. Det är mycket viktigt att rehabilitera källan till problemet snarare än symtomen. Tyvärr görs detta misstag mycket ofta. Att hantera symptomen är bara att behandla sjukdomen och leder inte alls till att den elimineras. Förr eller senare kommer smärtan att dyka upp igen, ofta med fördubblad kraft. Detta är definitivt en oönskad effekt.

Ta hand om din ryggrad innan det är för sent

Lägg inte din ryggrads hälsa på hyllan. Det ligger i människans natur att det alltid kommer att finnas tid att gå till läkaren. Faktum är att tiden kommer när något allvarligt är fel och det helt enkelt inte finns något annat val. En polack är klokt efter händelsen. Men detta behöver inte vara fallet med ryggraden. Du kan ta hand om den. Allt du behöver göra är att ändra dina dagliga vanor.

Ta reda på hur du tar hand om din ryggrad
Ta reda på hur du tar hand om din rygg

Här är några tips på hur du gör det:

– Luta dig inte framåt – min mamma brukade säga det sedan jag var liten och varför lyssnade vi inte på henne? Vi kan börja nu.

– Gör övningar – detta kommer att bidra till att stärka musklerna i ryggraden så att den är mindre benägen att skada och sjukdom.

– Håll en bra vikt – fetma innebär en enorm påfrestning på ryggraden.

– När du böjer dig ner, böj knäna istället för att böja ryggraden – detta ger ryggraden en vila.

– Var uppmärksam på sängen du sover på – madrassen ska inte vara mjuk eller för hård.

– Undvik stress – det orsakar muskelspänningar, vilket resulterar i ryggsmärta.

– Tillför din kropp kalcium – det är den grundläggande byggstenen i skelettet.

– Undvik att gå i högklackat för ofta – det är ingen bra position för ryggraden.

– Ge din kropp sömn och vila – ett varmt bad och sömn slappnar av ryggmusklerna.

Kom ihåg att förebyggande är bättre än att bota. Därför är det värt att utföra förebyggande aktiviteter och övningar som kan skydda oss från att uppleva extremt obehagliga och besvärliga ryggsmärtor.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *