Tegelplattor – eller hur man förvandlar en modern interiör till en charmig klassiker?

Płytki z cegły

Det faktum att vi kan hitta vad vi vill i butikerna just nu är förmodligen redan normen, som vi är vana vid. Dessutom letar ibland de mer kreativa människorna efter de inredningselement som de har drömt om och tror inte riktigt på att hitta de perfekta. Under tiden hittar de inte bara dem, utan det visar sig att de har många fler alternativ att välja mellan som inte ens hade inträffat för dem.

Tegelplattor som en intressant interiöridé

Sådana tegelplattor i vår första tanke är snarare ett, kanske två mönster. Under tiden finns det ett komplett utbud av dem som bara väntar på att vi ska välja rätt och dekorera interiören så att de matchar där hundra procent.

Ja, de många valmöjligheterna, liksom möjligheterna i vår fantasi, kan ge ett riktigt intressant recept på den perfekta interiören, som vi kommer att skapa utan mycket svårigheter att hitta rätt material för att slutföra projektet.

Tegelplattor – vitkalkade

När man pratar om tegelstenar till en vägg tänker man oftast på klassiska tegelplattor i färgen av… tegel. Ibland är det enhetliga, raka och perfekt jämna plattor som imiterar moderna tegelväggar, ibland de som låtsas vara spruckna, ojämna och flera hundra år gamla. Men det finns så mycket mer. Ett bra exempel är tegelplattor som ser ut precis som de som har blivit bitna av tidens tand, men som ändå tillför något annat till dem. Atmosfären av en vitkalkad vägg. Ja, innerväggar har alltid vitkalkats av olika anledningar (inte nödvändigtvis visuella), och dessa typer av tegelplattor replikerar det perfekt.

Intressant nog är tegelstenar som sitter fast på en vägg i vitt eller grått otroligt mångsidiga. De kan användas för att förmedla den unika atmosfären i vintage, rustika, provensalska interiörer och till och med modern skandinavisk stil. I det senare ”mjukar” deras utseende något dess svårighetsgrad.

Tegelplattor – pricken över i för ett arrangemang

Så när du kommer tillbaka till de klassiska tegelstenarna som nämndes i början av föregående stycke, måste du också tänka på finishen på denna typ av tegelyta. Vissa människor avslutar helt enkelt området där tegelplattorna är placerade med trä, eller lämnar ibland bara en oavslutad sektion, vilket ger väggen ytterligare några århundraden av råhet. Men det finns också andra alternativ.

Du kan också köpa stiliserade gesimser, som blir en fin avslutning på tegelytan, eller monteras någonstans mellan raderna, vilket ger dem en ännu mer klassisk känsla. I en bra butik som säljer tegelstenar till väggen kan du till och med köpa stiliserade gesimsdelar, som faktiskt är en bra plats för t.ex. en ljuslist.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *