Vad kan man göra på ön Siquijor? 5 idéer

siquijor filipiny

Siquijor är en liten ö i Filippinerna som ligger söder om Cebu i Suluhavet. Och även om det finns infrastruktur för att stödja turism, är det inte överfullt med turister som städerna El Nido och Coron. Atmosfären är avslappnad, människorna är vänliga, det finns fantastiska stränder och vattenfall att utforska, det är en fantastisk plats att tillbringa en vecka eller två! I dagens inlägg kommer vi att presentera dig för 5 saker du måste göra när du är på denna ö

Hoppa från en klippa ner i havet

Salagdoong Beach är den mest populära stranden på Siquijor Island för både lokalbefolkningen och utlänningar. Här finns ett brett utbud av aktiviteter för hela familjen, vilket gör det till ett trevligt sätt att tillbringa en eftermiddag. Den lilla ön ligger precis utanför kusten och är utrustad med två hoppbrädor i olika höjder och en vattenrutschkana (även om dessa attraktioner stänger beroende på tidvattnet).

Du kan hyra flytande gungor och annan utrustning från den närliggande resorten, som tillsammans med det blå vattnet utgör den perfekta miljön för en fotografering på Instagram.

Det finns också en restaurang på plats om du är hungrig. Det är dock bättre att göra sin egen picknick. Stranden är liten och försvinner praktiskt taget vid lågvatten, men vattnet är kristallklart och perfekt för snorkling – glöm inte att ta med mask och snorkel.

På vägen tillbaka till San Juan kan du stanna till vid det äldsta trädet på ön, Balete Tree, och njuta av ett fotspa i skuggan av det vackra gamla trädet. Här hittar du också en mängd olika kärleksdrycker och andra voodoo-souvenirer, eftersom lokalbefolkningen tror att trädet har mystiska krafter!

Klipphopp
Hoppa från klippan ner i havet

Simma i ett vattenfall

Filippinerna är ett land som är känt för sina orörda stränder och vackra vattenfall, varav några finns just på ön Siquijor.

Cambugahay-vattenfallen är den absolut mest populära badplatsen på ön, både bland lokalbefolkningen och bland utlänningar. Vid basen av varje vattenfall finns två små vattenfall med stora pooler för simning. Det finns också ett par repgungor vid varje, och för 50 PHP/person kan du använda dem så många gånger du vill. Det finns också små butiker som säljer snacks, kalla drycker och isgodis (en sötsak som måste testas!).

Lugnason Falls är inte lika populärt, men det är också mycket intressant. Det finns en kort stig till vattenfallet, men du kommer sannolikt att träffa lokalbefolkningen som vill ta dig dit i utbyte mot dricks. Vi rekommenderar att du ger dem några pesos 🙂

Din guide kommer att visa dig det bästa stället att hoppa från klippan och hjälpa dig att prova den mycket höga repgungan. Om du har mer tid kan du besöka de 11 mindre vattenfallen uppströms, som är uppkallade efter zodiakens tecken. De andra vattenfallen är inte lika stora eller lika pittoreska som Lugnason Falls, men promenaden längs floden är naturskön.

Filippinerna vattenfall
Ett vackert filippinskt vattenfall

Ät utsökt mat

Siquijor är en relativt liten ö, men du hittar otaliga fantastiska restauranger som erbjuder allt från filippinsk mat till ugnsbakad pizza och allt däremellan! De har en avslappnad strandbarstämning, så du kommer definitivt att vilja ta några cocktails när du har ätit klart.

Luca Loko serverar den bästa frukosten på ön! Stora smoothiebowls med färsk mango eller jordnötssmör och bananer är det perfekta hälsosamma sättet att börja dagen på.

Marco Polo har härligt täckta bord direkt på stranden. Deras pizza är känd för att vara den bästa på ön. De har ofta kampanjer på mat och dryck, som du sedan kan köpa till bra priser.

Fuego Cantina & Grill har en trevlig utomhusrestaurang, utsökt filippinsk mat och supervänlig service. Om du gillar ceviche kommer du att älska deras kinilaw – skaldjuren är superfräscha och serveras i stora portioner.

Baha Ba’r är inte bara en utsökt restaurang, utan också ett bra ställe att tillbringa en kväll på! Se till att börja din måltid med kycklingvingarna, de är utsökta. Ibland erbjuder Baha Bar en buffé med perfekt kryddat fläskkött.

Titta på solnedgången från Beach Bar

Många av restaurangerna och resorterna ligger direkt på stranden och erbjuder spektakulär havsutsikt. Dessutom är de flesta stränderna på Siquijor Island privatägda, så tyvärr kan du inte bara köpa en öl i en butik och sitta på stranden med den.

The Sunset Restaurant är en del av Coco Grove Beach Resort och ligger direkt på Tubod Beach. Dryckerna är rimligt prissatta och utsikten över havet vid solnedgången är overklig! Ta en cocktail och njut av den vackra solnedgången. Den här lilla strandremsan är faktiskt allmän, så om du inte vill sitta i baren är det bara att ta strandvägen bredvid resorten.

solnedgång Filippinerna
Solnedgång på Filippinerna

Dansa natten lång

San Juan-området på ön Siquijor är fyllt av barer som erbjuder happy hour och livemusik. Du kan hitta något intressant varje dag, men den riktiga festen äger rum på fredagar. Det är då alla beger sig till Czar’s Place. Framsidan av detta billiga vandrarhem förvandlas till en utomhuskonserthall med scen på fredagar. Om du vill ha en plats vid ett bord bör du komma tidigt, särskilt under högsäsong då det är stora folkmassor av turister och lokalbefolkning.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *