Vilka är de mest populära suckulenterna?

Jakie są najpopularniejsze sukulenty?

Praktiskt taget varje hem är prytt med blommor och det finns ingen kvinna som inte uppskattar blommornas magi. Damer älskar inte bara blommor som är i en vas, utan också de som odlas i krukor.

Varför ska du ha suckulenter i ditt hem och vilka är de mest populära? Kolla in vår artikel för att ta reda på svaren på dessa frågor!

Vad är suckulenter och vad kännetecknar dem?

Innan vi presenterar de mest populära suckulenterna, som i princip kommer att vara en subjektiv ranking, är det viktigt att säga med några meningar vad suckulenter är. De är en typ av växt som lagrar vatten inuti sig, och ordet sucus betyder sav. Naturligtvis är de växter, så de behöver skötas, medan de är ett bra alternativ för människor som ofta är hemifrån och skulle vilja ha växter hemma. De kännetecknas av sina köttiga stjälkar, blad och rötter. Förutom att de är lätta att ta hand om är deras stora fördel deras tolerans mot försummelse. Tänk på att eftersom de lagrar vatten mycket bra är det viktigt att inte vattna dem varje dag. Om du märker att bladen är lite vissna är lite vatten allt som krävs för att återuppliva dem.

Vilka är de mest populära suckulenterna?
Vilka är de mest populära suckulenterna?

När det gäller att ta hand om suckulenter måste du veta att substratet inte ska vara vått och att vattning högst två gånger i veckan är tillräckligt.

Kontrollera också: Hur kontrollerar man röran i hemträdgården?

Kännetecken för de bästa suckulenterna

  1. Kaktusar – är en av de mest kända suckulenterna. De flesta av oss förknippar dem med ökenområden, och med rätta, men de växer också i berg och regnskogar. De är ofta ”gäster” i polska hem på grund av sin enkla skötsel, liksom deras karakteristiska form, vilket gör att vi gillar att odla dem. Kaktusar är långlivade, vilket bevisas av det faktum att de kan odlas i flera decennier och kan förökas även på vintern. Ett intressant faktum är att kaktusmassa har antioxidativa egenskaper och till och med kan vara en dietingrediens.
  2. Medicinsk aloealoe vera är en växt som vi främst känner till från många krämer och andra kosmetika. Den är mycket lätt att odla och tål värme bra. Den innehåller vitaminer: A,B,C och E och salter som vi behöver för att fungera som vi ska, t.ex. kalium, magnesium, järn, fosfor, natrium, svavel och koppar. Aloe vera är utmärkt för att regenerera hud och slemhinnor, lindra brännskador och förbättra leverfunktionen.
  3. Morgana sedum – utseendet på denna växt skiljer sig ganska mycket från de två föregående förslagen, men den kommer att glädja många människor med sitt utseende. De långa, flätliknande bladen är ett utmärkt tillskott till våra inomhusutrymmen. Den kan gå i veckor utan vatten, vilket kommer att uppskattas av glömska människor, och det är en bra idé att plantera Morgan’s Sedum på skåp eller andra höga hyllor där de långa, färgglada bladen kommer att hänga.
  4. Agave – med sin form är denna typ av växt definitivt inte en av de enklaste att odla, eftersom dess storlek ofta överstiger vår meterkapacitet. Men många av oss har erfarenhet av denna suckulenta växt. Först och främst växer den bara några år efter plantering och, intressant nog, blommar den bara en gång i sitt liv (det är hapaxanthus). Bladen är täckta med tjocka och långa broschyrer. Den används bland annat som sockerersättning i form av sirap och vi hittar vitamin A och de i B-gruppen: B1,B2,B3,B6 och B9, samt stora doser kalcium och järn.
  5. Evesvera – är en mycket vacker växt som kan odlas i alla rum tack vare sin lilla storlek. Det är viktigt att komma ihåg att inte låta vatten komma in i rosetten, det är bara bäst att lämna vattnet i botten av fatet för att förhindra att växten ruttnar. Kom ihåg att ge den en plats på vintern där temperaturen kommer att vara mellan 5-10 grader, dvs. en källare eller annat kallt hörn, och den enda uppgiften är att inte låta jorden torka ut.

Kom ihåg att detta är en subjektiv ranking och att du kanske har andra förslag på vilka suckulenter som är mer populära. Vi hoppas att vår text kommer att göra dig mer villig att odla denna typ av växt.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *