De 5 bästa sätten att öka dina chanser att få ett jobb

Top 5 sposobów na zwiększenie swojej szansy dostania pracy

Inflation och ökade behov tvingar många människor att byta arbete och leta efter bättre betalt arbete. När allt kommer omkring ökar också amorteringarna och många polacker är skuldsatta. Till detta kommer naturligtvis ens egna ambitioner och önskan om utveckling eller missnöje med det nuvarande jobbet. Det är dock nödvändigt att passera genom rekryteringens ”såll” innan man tar anställning. Här är de fem bästa sätten att öka dina chanser att få ett jobb.

Topp 1: en ny frisyr ger dig självförtroende – styla herrhår med hårpasta

Även om det viktigaste är de grundläggande förberedelserna, bör du utan tvekan öka dina chanser att få ett jobb genom att arbeta med ditt utseende. Ett bättre utseende ger dig självförtroende och gör dig mer presentabel. Så ta hand om dig själv och satsa på en herrfrisyr med hårpasta. Välj en ny frisyr som passar din ansiktsform. Utan tvekan inkluderar eleganta frisyrer sidodel och även skiva tillbaka. Du kan styla var och en av dessa med rätt hårpasta. Välj en med stark stadga om du vill vara säker på att din frisyr ser bra ut oavsett förhållandena, t.ex. starka vindar på väg till en anställningsintervju.

Topp 2: se till att du ser snygg ut och har en elegant klädkod

Frisyr är inte allt, så du måste också ta hand om rätt kläder. En välskräddad kostym är absolut bäst, men du behöver inte nödvändigtvis bära slips. Här beror mycket på klädkoden på företaget i fråga, samt vilken tjänst du söker. Som en allmän regel gäller dock att skjortor med botton down-krage ofta bärs utan slips i kontorsmode. Kostymen ska vara skräddarsydd men samtidigt bekväm, utan att begränsa dina rörelser. Du måste känna dig bekväm oavsett om du sitter eller står eller gör några gester. Visst bör gestikulerandet vara begränsat, men det är nästa steg i förberedelserna.

Topp 3: utstråla självförtroende och öva på självpresentation framför spegeln

Självpresentationen under en anställningsintervju är mycket viktig. Kort sagt måste du kunna sälja dig själv. Du får inte göra nervösa rörelser, fixa håret, stampa med foten, gnugga dig i ansiktet eller snurra pennan. Alla nervösa tics distraherar från innehållet i ditt budskap och, framför allt, förråder nervositet. Naturligtvis är det inte bara din kroppshållning som räknas, ett fast och säkert handslag i början och ögonkontakt med intervjuaren, utan du måste också vara förberedd på innehållet. Om du får frågan om du har några svagheter eller sårbarheter kan du inte svara att du inte har några, även om du tror att du har det, eftersom det misskrediterar dig. Du kan säga att du har en tendens till arbetsnarkomani eller att du lägger för stor vikt vid detaljer, eftersom sådana svagheter kan förvandlas till tillgångar. Liksom ett problem med självsäkerhet, eftersom du kan presentera det som att du aldrig säger nej till nya uppgifter och därför inte är rädd för utmaningar. Sådana detaljer under en intervju spelar roll. Om rekryteraren frågar dig om den viktigaste vändpunkten i ditt arbete hittills eller din förmåga att ta dig ur krissituationer, måste du fokusera på detta och inte avvika från ämnet. Ju mer specifikt du svarar, desto bättre. Kom också ihåg att leende är viktigt, om du har ett problem för att du skäms över dina tänder, få dina tänder fixade hos tandläkaren i förväg.

Topp 4: ta reda på så mycket som möjligt om det företag du vill arbeta för

Det är också mycket viktigt att lära sig på djupet om företagets framgångar, men också dess svårigheter. Det är också viktigt att känna till företagets historia, dvs. dess viktigaste ögonblick, och inte bara för att skapa datum, utan för att visa att företagets policy eller filosofi ligger dig varmt om hjärtat och varför du vill arbeta där. Om företaget har haft problem och du har idéer om hur sådana kriser kan undvikas, kan du också berätta om detta när du får frågan om vad du kan tillföra ett visst företag.

Topp 5: skaffa ytterligare kvalifikationer och färdigheter

Intervjuns förlopp kan variera, men du kommer säkert att få en uppvärmningsfråga till att börja med så att du kan säga något om dig själv. Du kan nämna din utbildning eller dina kvalifikationer, men det är också bra att nämna dina passioner, särskilt sådana som på något sätt kan relateras till dina arbetsuppgifter och visa dig som en kreativ person. Om du inte tycker att du har tillräckliga kvalifikationer kan du ansöka om kompletterande utbildning. Du kan läsa in ett främmande språk eller gå en kurs i programmering eller användning av specialiserad programvara som behövs för jobbet.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *