Kompositbänkskivor som en köksidé

Blaty kompozytowe

Köksbänken är en nästan oumbärlig del av alla moderna kök. Fristående bänkskivor av olika typer av skivor har för länge sedan ersatt köksbord av trä, som lätt skadades, blev skeva och där man lätt kunde se effekterna av användningen. Till och med den rätta.

Enkelt uttryckt klarar trä inte av högre temperaturer, vatten och kemikalier, särskilt inte de med antibakteriella egenskaper. Bänkskivor av komposit är ett mycket intressant alternativ för en hållbar bänkskiva som fyller sin funktion i många år. Akryl- och mineralbänkskivor kan förvandla ett kök till ett rum där måltiderna både tillagas bekvämt och avnjuts med hela familjen.

Vad är en bänkskiva i komposit?

Bänkskivor av komposit, ibland kallade bänkskivor av konststen, är ett intressant alternativ till billiga och inte särskilt hållbara bänkskivor. De som är gjorda av MDF täckt med laminat och stenbänkskivor, tunga, dyra och obehagligt kalla vid beröring.

Hela bänkskivan är av plast, eller i detta fall akryl och fragment av natursten. Akryl är ett syntetiskt harts som kännetecknas av sin höga hårdhet och motståndskraft mot olika faktorer som kan skada dess yta. Framför allt är akryl resistent mot temperaturer på flera tiotals grader, så det är säkert att placera en skål med varm soppa eller morgonkaffe på en sådan bordsskiva. Dessutom reagerar den inte med ytrengöringsmedel för kök och badrum, inte ens starka sådana som har en stark antibakteriell effekt.

En stor fördel med kompositbänkskivor är att man kan lägga den här typen av akrylytor på t.ex. väggen mellan skåpen och på skåpen för att sammanfoga dem. De sömlösa fogarna ger en intressant effekt och mer därtill. Det är en idealisk yta som är lätt att rengöra.

Bänkskivor i komposit kontra konglomerat

Mycket ofta används namnet kompositbänkskivor för konglomeratbänkskivor. Detta är inte ett misstag och i de allra flesta fall hänvisar de till exakt samma sak. Även om det är möjligt att hitta företag på marknaden som, när de talar om komposit, också kan inkludera blandningar av andra ingredienser, även om detta är osannolikt.

Konglomeratbänkskivor och fönsterbänkar är ett material som kombinerar akryl samt sten finmaterial och grus. Själva namnet konglomerat är enligt den polska ordboken inget annat än en helhet som bildats av olika fragment, ofta i teorin oförenliga. Kombinationen av dessa teoretiskt sett oförenliga stenfragment och material resulterar dock i vackrare och mer unika mönster.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *