Spets på bröllop – är det lämpligt att bära det?

Koronka na wesele – czy wypada ją założyć?

Ska du gå på en nära anhörigs bröllop och letar efter rätt klänning för mottagningen? Valet av snitt, stilar och färger kan definitivt få huvudet att snurra! Ett bra alternativ i detta fall är spetsklänningen. Spets är ett mycket klassiskt och elegant val, och kreationer som pryds med det har en tydligt romantisk känsla – vilket är perfekt med tanke på omständigheterna för evenemanget. Dessutom är spetsmodeller mycket mångsidiga, eftersom de passar både unga och mer mogna kvinnor. När du väljer en spetsklänning är det dock viktigt att följa några viktiga regler för att undvika ett modefel och för att undvika att dra till sig kritiska blickar.

Spetsklänning: vilka färger ska man undvika?

Även om många bröllopskonventioner nu tillhör det förflutna, är färgen vit alltid reserverad för bruden. Gästerna bör därför glömma klänningar för ett bröllop i vitt. Liknande nyanser av vitt som off-white, off-white, ivory, beige eller ecru är inte heller att rekommendera, eftersom dessa färger också är tydligt förknippade med bröllopsklänningen. Denna regel gäller dock inte nödvändigtvis för brudgummens eller brudens mor. Ibland vill brudparet att deras närståendes kreationer ska matcha deras stil, och då är kläder i en ljus nyans helt okej.

Spets på bröllop - är det lämpligt att bära det?
Spets på bröllop – är det lämpligt att bära det?

Ett annat kontroversiellt val när det gäller färgen på bröllopsklänningen är svart – i Polen förknippas denna nyans vanligtvis med begravningar och sorg. Många par vill att gästerna undviker dystra färger i sina kläder under en så glad tillställning som deras bröllopsdag, och gästerna bör naturligtvis respektera denna önskan. Även om en spetsklänning i svart är ett utmärkt, mycket klassiskt alternativ för kontoret eller en nyårsfest, är det definitivt inte ett tillrådligt val för en bröllopsfest.

Spetsklänning: vilken färg ska jag välja?

Ett helt spektrum av nyanser kan hittas i färgpaletten som rekommenderas för bröllop, men det är alltid värt att överväga den aktuella säsongen och färgtypen hos bäraren själv. Damer med vårlook kan välja en spetsklänning i korall- och orangefärgade nyanser. De som tillhör sommarens färggrupp kan definitivt satsa på havstoner: klassisk marinblå, strålande turkos eller elegant stålblå. Spetsklänningar i vinröda, olivgröna eller rostfärgade nyanser rekommenderas däremot för damer med höstskönhet, medan vintertyper kan välja både energisk fuchsia och dämpade nyanser av smaragd eller flaskgrönt. Å andra sidan är marinblått och grått – särskilt de mörkare nyanserna som grafit – mångsidiga färger för de flesta skönhetstyper och ett säkert val för elegans, samt nyanser som kan livas upp med intressanta, distinkta accessoarer.

Bröllopsklänningar: vilka stilar ska man leta efter?

När du letar efter den perfekta brudklänningen, oavsett om det är spets eller någon annan stil, är det viktigt att undvika allt som är för smalt eller mikro eller mini. En midiklänning till mitten av kalven eller till och med till fotleden kommer att se mycket mer elegant ut. Dessutom är uppenbar transparens när det gäller en bröllopsklänning inte tillrådligt. Det är också tillrådligt att undvika klänningar gjorda av tyger med mycket stretch och som överdrivet kramar kroppen.

Bröllopsklänningar: vilka stilar ska du leta efter?
Bröllopsklänningar: vilka stilar ska man leta efter?

När det gäller spetsklänningar är penn- och plånboksmodeller definitivt det mest fördelaktiga valet – sådana skärningar kommer subtilt att betona midjan och lägga till harmoniska proportioner till silhuetten, samtidigt som de säkerställer en oklanderlig look. För en mer avslappnad look kan du välja en babydoll, trapets- eller bohoklänning i spets med tunna axelband och mer volym under midjan. Ett bra val – särskilt om du planerar att tillbringa mycket tid på dansgolvet – är också cirkelklänningen (figurnära i midjan och kraftigt utsvängd nedtill) och tulpanklänningen (korsetterad upptill och svepande vid höfterna, men avsmalnande nedtill).

Klänning i spets: vad ska man tänka på?

Spets har mer än ett namn: det finns många typer och storlekar av spets, och den kan placeras på olika ställen på en klänning, vilket kan påverka stylingfinishen och framhäva andra delar av kroppen. Klänningar med spets i full längd är ett populärt alternativ – detta ger en mycket romantisk finish. Se dock till att en sådan bröllopsklänning har dubbla lager eller foder och inte exponerar kroppen på känsliga områden. En vacker och utmärkande detalj i en bröllopsklänning kan också vara en inbyggd halsringning, till exempel en stand-up-typ, kombinerad med ärmar av samma material.

Spetsklänning: vad ska man tänka på?
Spetsklänning: vad ska man hålla utkik efter?

Med en spetskant ser ärmarna i sig också bra ut, som kan vara långa och klamrande eller korta och flödande. Det här är en detalj där du har råd att visa lite hud och ändå se elegant ut. Tunna axelband eller en djup halsringning med spets ger också en fantastisk effekt med en spetsklänning. Guipure (konvex spets) eller tyll (halvtransparent tyg med fina maskor) kan också vara ett intressant alternativ till klassisk spets.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *