Bröllopsklänningar – lägg till en touch av glamour till dem, men kom ihåg reglerna!

Błyszczące sukienki na wesele: kolory

Vem älskar inte glitter? Outfits för stora evenemang kräver lite glitter. Det är dock inte alla evenemang som ger fullständig frihet när det gäller styling. En sådan händelse är bröllopet, som ofta begränsas av klädkoden, karaktären och brudparets önskemål. Om du drömmer om en glittrig klänning till ditt bröllop behöver du inte ge upp den, kom bara ihåg att vara återhållsam och följa några enkla men viktiga regler.

Bröllopsklänningar - lägg till en touch av glamour till dem, men kom ihåg reglerna!
Bröllopsklänningar – lägg till en touch av gnistrande till dem, men kom ihåg reglerna!

Klänningar för bröllopet: paljetter

Bröllopsklänningar med paljetter – särskilt de knälånga med många glänsande fläckar – är mer förknippade med nyårsfester, hemmafester eller karnevaler. Även om de ser fenomenala ut, passar de tyvärr inte in i bröllopsetiketten. Detta betyder dock inte att tillbehöret är helt olämpligt. Paljetter kan förekomma som en detalj, till exempel på ärmarna på en klänning för ett bröllop. De kan också pryda ytterplagget till en kreation, t.ex. en kort jacka eller bolero. Det är också viktigt att paljetter sprids ganska sparsamt och bara ger en antydan till glans, utan en discokuleffekt.

Bröllopsklänningar: rätt tyger

Den vackra glansen i en brudklänning kan också uppnås genom att välja rätt tyger. Silke, cupro (rayon), viskos och satin är tyger som naturligt har en touch av elegant glans. Det är också tyger som ofta används som bas för cocktail- och aftonkreationer och andra fashionabla klänningar för ett bröllop. För en ännu bättre effekt är det lämpligt att välja modeller med ett strömlinjeformat snitt, luftiga, sydda med en lutning och utan överflödiga detaljer eller mönster för att låta deras naturliga glans spela första fiolen.

Klänningar för bröllop: de rätta tygerna
Bröllopsklänningar: de rätta tygerna

Bröllopsklänningar: lurex

Kreationer gjorda av tyger sammanflätade med lurex eller metalltrådar, liksom glittrade tyger, kan också vara en bra idé för bröllopsklänningar. Oftast ger dessa utsmyckningar en guld-, koppar- eller silverglans till klänningarna. Detta är en vacker och elegant lösning – det gör att bröllopsklänningar gnistrar i ljuset och ser eleganta ut på samma gång. Både lurex och glänsande tyger ser bäst ut på kreationer med fodral, kuvert och plånboksskärningar. På så sätt får en till synes enkel klänning en elegant finish men behåller sin bekväma linje.

Klänningar för bröllop: kristaller

När du letar efter en fashionabel bröllopsklänning som inte bara ser vacker ut utan också gnistrar förtjusande, är det värt att titta runt efter aftonklänningsmodeller dekorerade med kristaller. Det är tillrådligt att välja klänningar med glittrande utsmyckningar placerade på halsringningen, bodice eller ärmarna och undvika skapelser som är helt täckta med strass. En sådan lösning belyser vackert hela klänningen och samtidigt bärarens skönhet – men samtidigt förlorar skapelsen ingenting av sin elegans. Det är också värt att veta att kristaller av liten storlek och färg är särskilt snygga och prydliga. Så kallade nakenklänningar, som består av genomskinliga paneler och kristaller som täcker de känsliga delarna, rekommenderas däremot inte för bröllop. Enligt bröllopsetiketten anses sådana klänningar vara för vågade och för avslöjande för kroppen.

Bröllopsklänningar med glitter: färger

När du drömmer om lite glitter på bröllopet är det också värt att tänka på färgernas inverkan på den slutliga effekten av hela outfiten. En alltför intensiv färg i kombination med skimmer kan ge ett ofördelaktigt första intryck av bäraren själv och ge effekten av en nyårsaftonsoutfit snarare än en bröllopsklänning.

Glitterklänningar för bröllopet: färger
Glansiga klänningar för bröllop: färger

Framför allt är det tillrådligt att undvika bröllopsklänningar i rött eller vitt. Den förstnämnda i kombination med satin eller kristaller kommer att se oattraktiv ut, medan den senare är en nyans som vanligtvis är reserverad för brudar. Att välja en av dessa två färger kan tyda på dålig smak eller att man ignorerar grundläggande savoir-vivre-regler. Det är inte heller lämpligt att välja intensiva, ljusa nyanser: mandarin, orange, fuchsia, neonrosa, turkos, celadon eller kobolt. En glänsande klänning i någon av dessa färger kan dra till sig för mycket uppmärksamhet. Istället rekommenderas förslag från en palett med pastellfärger, som mint, lavendel, puderrosa, lax, persika eller köttbeige. Champagne- och koppartoner, askgrått, klassiskt marinblått, ljung, mörkgrönt, stål, vinrött eller karamell är också bra val.

En annan färg att undvika för en brudklänning är svart, som kan se omisskännligt nyårsafton ut när den kombineras med skimmer, plus att det är en nyans som inte accepteras på alla bröllop. Kreationer i guld eller silver kan också tolkas som utpräglat festliga och passar helt enkelt inte till bröllopets karaktär.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *