En weekend i Polen? Okej, men var?

Wycieczka do Krakowa

Ibland är det skönt att ta ledigt några dagar och åka någonstans, långt hemifrån. På så sätt kan du stressa ner, koppla av, träffa nya människor och uppleva äventyr. Ofta behöver du inte ens en fet plånbok för att ha det bra. Du kan åka på en sådan resa ensam, med familj, vänner, en älskad eller en älskling.

Resori Polen är mycket populära. Vi föredrar dock att åka på semester utomlands. Ett främmande land verkar bättre för oss, vi letar efter monument, kultur eller sol som ger oss en vacker solbränna. Men som poeten brukade säga: ”Ni berömmer andra, ni känner inte er själva, ni själva vet inte vad ni har”. Dessa ord är tyvärr fortfarande relevanta i dag. Många människor har inte sett vår huvudstad med egna ögon, för att inte tala om andra vackra städer. Så varför inte se vad lokala resebyråer har att erbjuda i form av rundresor i Polen ? Eller så kanske du bara ska söka på internet och hitta en plats du vill besöka. Numera kan du enkelt planera en sådan resa själv.

Vad sägs om ett tivoli under helgen?
Vad sägs om ett tivoli över helgen?

Om du undrar vart du ska åka i Polen är svaret självklart: besök Malopolska! Det är här du hittar en av de vackraste städerna i vårt land – Krakow. Det är värt att sprida ut en sådan utflykt över flera dagar. Ensam? Med din andra hälft? Eller kanske bara en familjeresa med barnen? Det spelar ingen roll, för den tidigare huvudstaden i Polen har ett erbjudande för alla.

Krakow lockar med en kombination av tradition och modernitet. Under en sådan resa kan du känna på historien och se monumenten med egna ögon. Cloth Hall, Wawel Castle, St Mary’s Church, Barbican eller Kazimierz är bara en handfull av de attraktioner som väntar i denna stad. Krakow erbjuder också underhållning. På marknadstorget hittar du många klubbar, pubar och restauranger där du kan koppla av. Men medan du är på sightseeing är det också värt att reservera tid för dagsutflykter.

Resa till Krakow
En resa till Krakow

När du besöker regionen Małopolska får du inte missa ett besök i Wieliczka saltgruva eller Wadowice. Reservera en heldag för nöjen på Energylandia. Nöjesparken ligger i Zator, halvvägs mellan Krakow och Katowice. Det är ett riktigt tivoli. Flera dussin attraktioner är utspridda över ett område på 26 hektar. Nöjesfältet är indelat i zoner som riktar sig till olika åldersgrupper. De yngsta kan tillbringa tid i sagolandet, som erbjuder säkra och lugna karuseller. På bakgatorna kan barnen träffa figurer från sina favoritsagor, prata med dem och till och med få ett souvenirfoto taget. Familjezonen, som namnet antyder, riktar sig till hela familjer. Det är underhållning som ger en lagom dos adrenalin. Här finns spännande vattenrafting, berg- och dalbanor och sceniska berg- och dalbanor. Den tredje delen är den extrema sektorn, utformad för fans av spänning. Här finns de snabbaste berg- och dalbanorna, kraftfulla pendlar och imponerande falltorn. Det finns också en vattenpark, en plats för alla som älskar vatten. Vår aquapark består bland annat av ett poolkomplex, en forsande flod, vattenattraktioner, ett vackert skeppsvrak, en fyr, en tropisk bar och bekväma solstolar. Denna plats imiterar perfekt atmosfären på en tropisk ö, där tiden går långsamt och lyckligt.

I Energylandia kan du ha kul hela dagen lång: från morgon till kväll. Du behöver bara köpa en inträdesbiljett. Den ger dig rätt att använda alla attraktioner så mycket du vill. Om du blir hungrig, kom och njut av våra förfriskningskiosker. Utbudet sträcker sig från salta snacks till varma måltider och läckra desserter.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *