Hur kan du förbättra din hälsa på jobbet? 8 tips

jak pracować zdrowo

Åtta timmar i en stol framför en dator, fem dagar i veckan, kan ha en mycket negativ inverkan på din kropp. Idag presenterar vi 8 tips för att hålla dig frisk på jobbet.

1. Mellanmål

De snacks som dina kollegor serverar dig kan, om du inte är försiktig, lägga till flera hundra kalorier till din dagliga kost. Om du äter dem varje dag kommer det säkert att påverka din vikt och hälsa.

2 – Tillräckligt med vatten

Att dricka tillräckligt med vatten – åtta till tio glas om dagen – kan hjälpa dig att hålla vätskebalansen. Många livsmedel är också bra källor till vatten. Frukt som apelsiner, grapefrukt, vindruvor, vattenmelon och äpplen kan hjälpa dig att hålla dig frisk och återfuktad.

3 – Motionera och var aktiv

En av de viktigaste sakerna du kan göra under dagen för att hålla dig frisk och vältränad är att motionera. Gör några övningar, böjningar etc. under din rast.

4 Ät hälsosamt och i lagom portioner

Att äta en hälsosam lunch är en viktig del av en balanserad kost. Men att äta lagom stora portioner är en viktig del av din hälsa.

hur man arbetar hälsosamt
Det är mycket viktigt att ha rätt hållning när du arbetar.

5. Håll rätt hållning när du arbetar

Enligt National Institute of Environmental Health Sciences kan nackspänningssyndrom (TNS) uppstå när nacken och de övre axlarna hålls i en fast, obekväm position under långa tidsperioder. Det kan uppstå hos personer på arbetsplatsen som talar i telefon eller skriver mycket på tangentbord under större delen av dagen.

Ett annat problem som kan uppstå framför en dator är trötthet i ögonen. Enligt University of California, Davis, kan det orsaka huvudvärk, koncentrationssvårigheter och ökad ljuskänslighet.

6. Åk på semester eller koppla av på helgen

Semester är en viktig del av att hålla sig frisk på jobbet. Ta en weekend till sjön eller bergen och glöm bort allt som händer på din arbetsplats.

7. Arbeta mindre men mer effektivt

Ett annat sätt att hålla sig frisk på jobbet är att undvika långa arbetsdagar. Försök att arbeta kortare men mer effektivt

8 Desinficera tangentbordet, musen och telefonen

Tangentbordet, musen och telefonen kan innehålla tusentals bakterier som bara väntar på att få ta sig in i din kropp. Börja använda ett desinfektionsmedel.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *