Ta reda på hur du kan aktivera dig på Kanarieöarna!

Spędź aktywnie czas na Kanarach!

Klimat, landskap, terräng, vind – Kanarieöarna har alla dessa element i den form och de förhållanden som är idealiska för extremsport. Med varma somrar och varma vintrar är Kanarieöarna den perfekta platsen för den som vill ha en aktiv semester året runt.

Du kan prova på otroligt branta väggar, spektakulära klippor eller vid ingången till vulkaner. Sport, risker och natur skapar en unik symbios i Kanarieöarnas skärgård. Den kanariska skärgården erbjuder obegränsade möjligheter att kombinera land- och vattensporter. På grund av det tempererade klimatet på öarna är dessa aktiviteter dessutom tillgängliga året runt.

Kanarieöarna
Kanarieöarna

På grund av sitt vulkaniska ursprung och de erosionseffekter som uppstår här är Kanarieöarna ett riktigt paradis för alla som älskar klättring och canyoning. Öarna genomkorsas av många diken, kratrar och skorstenar, och de branta klipporna, sprickorna, bergen och de många klippformationerna erbjuder oändliga möjligheter att upptäcka nya passager och varierande svårighetsgrader. Varje ö i skärgården är som en enorm bergspark. På Gran Canaria finns det, med undantag för en eller två offentliga platser, inga restriktioner eller förbud mot att utöva sport, inklusive extremsport.

Grottforskare och amatörer hittar också gott om platser där de kan utöva sin hobby. I varje hörn av skärgården, som till exempel på ön La Palma, är det möjligt att komma närmare jordens inre genom en labyrint av oändliga grottor och vulkaniska rör. Men om du föredrar luftburna sporter är din bästa allierade de milda vindarna som finns på alla öar. På Teneriffa finns det ett stort urval av platser och klubbar där du kan utöva skärmflygning. På Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera och El Hierro, eller någon av de andra öarna, finns det många dykklubbar där man kan njuta av undervattensvärldens enorma rikedomar. De boenden som erbjuds på Kanarieöarna är ofta anpassade för extrema dykentusiaster och har tillräckligt med förvaringsutrymme för utrustning, samt aktuell information om skolor, uthyrning och väderprognoser.

Tillbringa lite aktiv tid på Kanarieöarna!
Tillbringa lite aktiv tid på Kanarieöarna!

Det finns många skolor och center som gärna hjälper dig att förbereda din individuella och kvalificerade sportsemester med fullständig professionalism. Dessutom erbjuds boende på Kanarieöarna i ett sådant överflöd och variation att du enkelt kan hitta boende som passar alla krav. Det är värt att besöka öarnas turistbyråer, där du kan få reda på hur du får ut det mesta av din vistelse på Kanarieöarna. På Kanarieöarna väntar alla slags upplevelser på turisterna.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *