Halschakrat, eller Vishuddha – självuttryck

Czakra gardła

Halschakrat är ett av de sju chakrana i människokroppen. Det är ansvarigt för kommunikation och självuttryck. I yoga kallas det Vishuddha. Det är beläget i den djupa delen av struphuvudet och ansvarar för utsöndringen av sköldkörtelhormoner. Det befriar oss från negativa känslor och gör det möjligt för oss att kommunicera bättre.

Vad är halschakrat?

Halschakrat, även känt som Vishuddha, är det femte av de sju chakrana, eller energicentra, i vår kropp. Vi kan lokalisera det i nackområdet, på toppen av bröstkorgen. Dess färg är turkos eller akvamarinblå. Det representeras som en lotusblomma med 16 blad.

Halschakrat är där vi kan uttrycka oss på en fysisk, mental och andlig nivå. Dess funktion är att förbinda vårt inre jag med vår omgivning. Det är förknippat med att vi kan uttrycka våra tankar, känslor och övertygelser.

När vårt halschakra är öppet och i flöde kan vi uttrycka oss fullt ut och lyssna till vår inre röst. Detta är mycket viktigt för att upprätthålla mental och emotionell hälsa. Men om det är blockerat kan det orsaka svårigheter att uttrycka sig, vilket i sin tur kan leda till stress och depression.

Meditation, affirmationer, yoga, eteriska oljor, sång och andra metoder kan användas för att rensa och harmonisera halschakrat. Genom dessa metoder kan vi ta bort blockeringar och frigöra energiflödet i detta chakra.

Ädelstenar, som lapis ellerkvarts, kan hjälpa oss att harmonisera halschakrat. Lapis anses vara uppriktighetens sten, ansvarig för att frigöra blockeringar och frigöra energiflödet i detta chakra. Kvarts används för att läka disharmoni i detta chakra.

Sammantaget kommer öppning och rensning av vårt halschakra att hjälpa oss att uttrycka oss och få ut det mesta av våra kommunikationsförmågor. Vi kommer att bli bättre på att lyssna till vår inre röst och de många fördelarna med detta kommer att vara uppenbara i våra liv.

Healing av halschakrat i vår kropp

Halschakrat är ett särskilt viktigt chakra i vår kropp, från vilket livsenergi och uttryck flödar. Dess färg är blå och dess doft är eukalyptus. Att rensa det kräver att vi svarar på frågan: vad vill vi?

När halschakrat är blockerat förlorar vi vår frihet, vår taktkänsla och vår förmåga att visa vårt rätta ansikte, att uttrycka vad vi verkligen vill höra, att bli alltmer sköra och alltför sakliga, rationalistiska eller tvångsmässigt fästa vid det som kan mätas och bevisas. För att rensa halschakrat måste vi öppna munnen och röra underkäken fritt, och vi kan göra detta genom att justera toppen av huvudet och genom att andas och ändra från för grunt till fylligare.

Ett viktigt steg för att rensa halschakrat är att uppskatta vår egen vision av världen. Vi kan göra detta genom visualisering, en konstnärlig aktivitet som att spela ett instrument, skriva, måla eller rita. Alla aktiviteter som tillåter oss att uttrycka oss själva och vår sanning kan hjälpa oss att rensa vårt halschakra och njuta av friheten att uttrycka vad vi känner.

Affirmationer och meditationer för Vishuddha – halschakrat

Här är några exempel på affirmationer och meditationer för halschakrat (Vishuddha):

Affirmationer:

 1. Jag säger bara det som är sant och positivt.
 2. Min röst är viktig och mina ord har kraft.
 3. Jag är fri från rädslan för att uttrycka mig.
 4. Min klara och lugna röst inspirerar och gör en positiv skillnad i världen.
 5. Jag öppnar mig för positiva förändringar i mitt liv genom att använda kraften i min röst och uttrycka mig själv.
 6. Jag använder min röst för att förmedla visdom och hjälpa andra människor.
 7. Jag har kraften inom mig att uttrycka mig själv och mina tankar, känslor och idéer.
 8. Min strupe är öppen och jag talar klart och tydligt.
 9. Jag uttrycker mina behov, önskningar och mål och mina ord skapar den verklighet jag vill skapa.
 10. Jag använder kraften i min hals för att inspirera och positivt påverka andra människors liv.

Meditation:

 1. Fokusera på andningen och visualisera den blå färgen som symboliserar halschakrat (Vishuddha).
 2. Upprepa affirmationen: ”Min röst är kraftfull och inspirerar till positiv förändring i mitt liv och i världen”.
 3. Föreställ dig att energin flödar fritt genom din hals och att du talar klart och tydligt.
 4. Föreställ dig att ditt halschakra är en vacker gnistrande kristall och avger ett vackert blått ljus.
 5. Föreställ dig att du uttrycker dina behov och mål klart och tydligt och att andra människor reagerar positivt på dina ord.
 6. Upprepa mantrat ”HAM”, som är förknippat med halschakrat och hjälper till att läka det.
 7. Fokusera på att känna dig lugn och balanserad i halsen så kommer energin att börja flöda fritt.
 8. Föreställ dig hur dina ord gör en positiv förändring i världen och hjälper andra människor.
 9. Fokusera på vad du vill uttrycka och hur du vill att dina ord ska påverka andra och din energi kommer att bli starkare och starkare.
 10. Öva medvetet lyssnande genom att lyssna noga på andra människor och uttrycka dig tydligt och empatiskt.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *