Industriella möbler, en idé för ett ovanligt boende

Industrialne wnętrza

Den industriella stilen, som föddes som ett resultat av lågkonjunkturen och kollapsen av många fabriker i USA under förra seklet, är för närvarande mycket trendig. Det är i denna estetik som interiörerna i gamla radhus, med sina naturliga tegelstenar, och interiörerna i lägenheter, som skapades efter omvandlingen av industribyggnader till bostäder, dekoreras. Den industriella atmosfären passar perfekt för interiörer där naturlig gips är synlig, ofta repad med synliga spår av formning, byggnadens strukturella element: alla stöttor, stöd, balkar och naturligt tegel och betong.

Industriella möbler
Industriella möbler

Möbler av metall och obehandlat trä är idealiska för sådana interiörer. Industrimöbler är ofta medvetet åldrade: de är skavda, färgen är avskavd eller vissa delar är täckta av rost. Det är möbler vars linjer är enkla, råa, där nitar, svetsar och alla fogar är synliga. Fler och fler ledande varumärken erbjuder sådana möbler, så det finns ingen anledning att leta efter dem på antikmarknader. Möbler från etablerade skandinaviska varumärken och även möbler från nya varumärken som precis har börjat inspireras i allt högre grad av möbler som förr bara sågs i fabriker, bondgårdar eller sjukhus. Det handlar om möbler vars design påminner om stilen på personalmöbler, arkivskåp, laboratorieskåp och -bord samt sjukhusskåp. Metall kombineras med glas eller naturligt trä. Metallgaller används ofta istället för traditionella skåpsdörrar för att framhäva möblernas råhet.

Industriell inredning
Industriella interiörer

Industrimöbler är dock inte bara för dig som älskar rå inredningsstil. Dessa möbler passar också perfekt till alla andra stilar. De kan introduceras i en inredning som ett element som bryter upp den ledande estetiken, vilket kommer att göra inredningen mer intressant. Möbler i industriell stil ser bra ut när de kombineras med klassiska möbler.

Men det är verkligen möbler för de djärva och de krävande. De är till för dem som uppskattar deras ”gamla” look, som inte störs av färgfläckar eller rost på en möbel de just har köpt. Det här är möbler för dem som gillar originella inredningar, som vill sticka ut från mängden och inte kopiera tråkiga arrangemang.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *