Juice diet principer, recept effekter

Dieta sokowa detoks sokowy

Om du har sovit dåligt under en längre tid, känner dig trött och dessa symtom åtföljs av en uppsvälld mage, matsmältningsbesvär – och dessutom äter oregelbundet och bråttom, missbrukar kaffe eller energidrycker, kan det betyda att din kropp behöver renas. Juice Diet är ett utmärkt alternativ för att rengöra din kropp från ackumulerade toxiner. Hur gör man det? Läs vidare!

Juicediet vad är det?

Enjuicediet innebär inte att man dricker sockerhaltiga drycker ofta under dagen. Det är en form av kortvarig diet som innebär att man uteslutande dricker grönsaks- och fruktjuicer, kompletterat med dricksvatten eller te. En juicediet kan pågå i en dag, tre dagar eller till och med en vecka. Den kräver dock förberedelser i förväg – särskilt om du vill uppleva en flera dagars rening. Den flytande konsistensen av naturliga juicer påskyndar matsmältningen och gör att kroppen kan rengöra sig från ackumulerade toxiner. En av dess effekter, som många önskar, är förlusten av övervikt.

Hur förbereder man sig för en juicediet?

För en kropp som inte har upplevt en juicediet tidigare kan en plötslig förändring av matvanor vara för drastisk för den. Det är därför tillrådligt att göra en förberedande process några dagar innan du börjar den faktiska kosten. Du bör gradvis ge upp snabbmat, bröd, alkohol, kött och mejeriprodukter. Istället är det värt att äta sallader, råa eller kokta grönsaker och frukt. Eftersom kaffe och svart te inte rekommenderas under detoxen, bör dessa vätskor också ges upp under förberedelseperioden och ersättas med till exempel vatten med citron. Genom att följa dessa riktlinjer kan diettiden bli en trevlig upplevelse.

Juice diet kurs

Juicedieten bör inte pågå längre än en vecka. För det första försöket är till och med en dag tillräcklig; det är värt att testa dig själv och inte driva dina gränser med våld. 3-dagarsdieten är den vanligaste och ger ett antal fördelar, vilket gör att kroppen kan rengöra sig från toxiner. De som regelbundet följer detta sätt att äta kan enkelt gå igenom 5-7 dagars process. Det är en bra idé att börja dagen på juicedieten genom att dricka ett glas varmt vatten med citron. Juiceförbrukning bör ske 5-6 gånger om dagen, detta beror också på våra behov. Måltiderna består av artificiellt osötade grönsaks- och fruktjuicer, beredda efter smak. Det är dock värt att komma ihåg att de sötare juicerna gjorda av söta frukter bör drickas under första halvan av dagen, medan grönsaksjuicer bör konsumeras under andra halvan. Örter som korianderblad, basilika, mynta eller gurkmeja kan tillsättas.

Juice diet effekter

Juicedieten används främst för att ta bort gifter från kroppen. Det resulterar i en förbättrad känsla av välbefinnande, vilket eliminerar känslor av trötthet, sömnighet eller (i vissa fall) sömnlöshet. Det förbättrar mentalt välbefinnande, förbättrar uppmärksamhet och koncentration och ger energi och vitalitet. Dessutom reglerar det matsmältningssystemet, förbättrar hudens tillstånd, stärker immunförsvaret och hjälper till att rengöra levern och njurarna. Är det möjligt att gå ner i vikt på en juicediet? Denna fråga uppstår med varje diet, men juicedieten gör att du kan gå ner i vikt. Om du följer en 5-7 dagars diet kan du gå ner upp till 3 kg.

Juice detox kontraindikationer

Innan du bestämmer dig för att byta till den dietmetod vi beskriver, kontrollera om du är i en grupp som denna diet inte rekommenderas. Vem rekommenderas inte att följa juicedieten?

 • Gravida och ammande kvinnor,
 • Personer som utövar intensiv sport.
 • människor som gör fysiskt arbete.
 • Ungdomar under 18 år samt äldre personer,
 • personer med blodtrycks- eller hjärtproblem,
 • personer som kämpar med ätstörningar,
 • diabetiker, personer som lider av njur- eller leversvikt,
 • personer med hypertyreos.

Innan du börjar med en juice-detox är det tillrådligt att konsultera din läkare, som känner till vår medicinska historia och kommer att kunna ge oss sina rekommendationer för att gå med i kosten.

En juicedetox för hälsan?

Utan tvekan är den viktigaste faktorn för att följa denna diet att ta hand om din hälsa. Men om vi inte följer de huvudsakliga rekommendationerna kanske vi inte får de förväntade resultaten. Det är tillrådligt, som vi nämnde, att konsultera din läkare innan du påbörjar dieten och att genomgå en förberedelseperiod före dieten. När du följer en juicedetox är det värt att vara uppmärksam och lyssna på din kropp. När du känner att du vill ge upp behandlingen bör du sluta. Dessutom kan juicedieten följas i högst 7 dagar. Det är inte en rekommenderad vanlig diet. Men bara en dag med juiceterapi kan ge oss en känsla av lätthet och komfort.

Recept för juicediet

Juicedieten är faktiskt ett helt handlingsfält för våra smaklökar – enligt våra smaker. Vi blandar frukt och grönsaker enligt vår smak, t.ex:

 • vattenmelon och melonjuice,
 • morots-, grapefrukt- och äppeljuice med tillsats av citron och ingefära,
 • gurka, sallad, selleri och äppeljuice,
 • apelsin-, lime- och äppeljuice,

Juicedieten kan också beställas online som en del av en boxdiet. Kostnaden beror på hur många dagar du vill följa den. En 3-dagars diet kostar till exempel 160-200 PLN.

Är juicedieten värt det? Det är definitivt värt att ta hand om din hälsa, och en juicedetox är ett bra steg mot att rena din kropp och ändra dina matvanor.

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *